INCOMPATIBILITATE. Primarul din Roșiile a pierdut procesul la Înalta Curte

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție s-au pronunțat în dosarul de INCOMPATIBILITATE al primarului liberal din Roșiile, Constantin-Doru Diaconu.

Redăm decizia instanței: Detalii soluţie: „Admite recursul formulat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei nr. 44/F-CONT din 15 martie 2018 a Curţii de Apel Piteşti – Secţia a II-a Civilă, de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată.

Respinge acţiunea formulată de reclamantul Diaconu Constantin Doru, ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 24 iunie 2020”.

Încă din 29 martie 2017, Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, existența conflictului de interese de natură administrativă, precum şi indicii privind existența conflictului de interese de natură penală în cazul a 19 foști și actuali aleși locali.

Printre aceștia s-a aflat și liberalul Constantin-Doru Diaconu care în perioada 27 iunie 2012 – 24 martie 2015, a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de administrator al S.C. Ademivil S.R.L., încălcând astfel prevederile legale ale art. 87, alin. (1), lit d) din Legea nr. 161/2003.

Lupta pentru Primăria Roșiile rămâne deschisă, nefiind excluse surprize de proporții.

Link decizie

Distribuie