„Împreună facem Vâlcea și mai curată!”

Instituția Prefectului – Județul Vâlcea s-a alăturat anul acesta proiectului social „Let’s do it, Romania!” și, în parteneriat cu Asociația Zâmbete Colorate, vă invită să participați sâmbătă, 18 septembrie, la acțiunile de igienizare care vor avea loc în cadrul Zilei de Curățenie Națională 2021.

La campania din această sâmbătă s-au înscris deja sute de voluntari din instituțiile publice județene, printre cei care și-au anunțat între primii prezența fiind prefectul Sebastian Fârtat și subprefectul Victor Stănculescu.

Acțiunile de colectare a deșeurilor și ecologizare a spațiilor verzi vor avea loc în mai multe localități din județ, cu sprijinul primăriilor, care vor decide și zonele ce urmează să fie ecologizate cu echipele de voluntari.

În municipiul Râmnicu Vâlcea, unde se vor afla și voluntarii din cadrul Instituției Prefectului, acțiunea se va desfășura între orele 10:00 – 12:00, în zona comercială Ambient – Baraj Olt și în zona din apropierea barajului Hidro – Nord.

„Let’s do it, Romania!” este cel mai mare proiect de implicare socială din țară și îşi propune să responsabilizeze atât autorităţile, cât şi cetăţenii, în ceea ce privește gestionarea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu.

„Ceea ce ne–am propus noi prin aceste acțiuni de ecologizare este în primul rând să aducem la cunoștință cetățenilor importanța protejării mediului înconjurător și a colectării selective a deșeurilor.

Consecințele poluării și efectele schimbărilor climatice se văd din ce în ce mai mult și în România, iar pentru prevenirea acestora este important să ne mobilizăm și să contribuim cu toții la îmbunătățirea calității vieții și a mediului.

Când o iubim și o respectăm, natura ne protejează și ne hrănește. Un oraș curat este oglinda unei comunități educate, unite și sănătoase. Să îi învățăm și pe copiii și pe nepoții noștri aceste valori și să le lăsăm o moștenire mai valoroasă decât aurul!”, a transmis prefectul Sebastian Fârtat.

Distribuie