Handbalul feminin – Un nou început la Râmnicu Vâlcea – Partea III

Campionatul 2019-2020 trebuia să fie pentru echipa noastră un campionat al confirmării rezultatelor din anul precedent. O misiune grea, ţinând cont că CSM Bucureşti se întăreşte considerabil, rănită în orgoliul ei. Lucru normal, la ce investiţie se face acolo. Dar vorba aceea, nu-i de ajuns să ai bani, trebuie și să ştii ce să faci cu ei. Pe lângă CSM Bucureşti, mai multe echipe se întăresc cu achiziţii de seamă, astfel că Gloria Buzău, Minaur Baia Mare, Corona Braşov, Gloria Bistriţa devin echipe cu pretenţii la podium.

Nici noi nu stăm cu mâinile în sân şi ne întărim unele posturi. Apar la echipă Batinovic, Gonzalez, Liscevic, Norgaard, Trifunovic, transferuri care s-au dovedit foarte bune.

Conducerea clubului reușește și anul acesta să aducă lângă echipă firme care vor susține financiar activitatea echipei. Alături de Annabella/Râureni, Diana, Antares, Farmaciile Băjan, Damila, Fortuna, Carrefour se alătură firme care își vor asocia imaginea de rezultatele echipei noastre. Astfel, apar Nurvil, Boromir, Diangi și altele.

Participarea echipei de handbal în Liga Campionilor ridică însă noi probleme clubului, datorită unor standarde ridicate impuse de către Federația Europeană de Handbal, mai ales pentru sălile în care se desfășoară competiția.

Sala Sporturilor Traian din Râmnicu Vâlcea, propietate a MTS, nu mai îndeplinea condițiile necesare, iar propietarul nu are bani să o igienizeze cel puțin, ca să nu mai vorbim de reparații și modernizări. Vestiarele nu asigură standardele de igienă impuse, iluminatul este vechi și insuficient, nu asigură numărul de lucși necesar desfășurării competițiilor, acoperișul este compromis și când plouă apa se infiltrează în incinta sălii, ca să nu mai vorbim despre logistica necesară desfășurării competițiilor.

În aceste condiții, Primăria face eforturi deosebite pentru a prelua acest obiectiv, ca să poată investi în modernizarea lui. Spre bucuria noastră, a tuturor, se aprobă trecerea Sălii Traian în patrimoniul Municipiului, iar Primăria o dă în administrare clubului nostru.

Se trece imediat la modernizarea acestuia, făcându-se o ierarhizare a urgențelor impuse de desfășurarea jocurilor. Se schimbă mai întâi iluminatul, se modernizează vestiarele, se modernizează spațiile obligatorii din caietul de sarcini al EHF (sală conferinţă, sala VIP, camera pentru observator, etc) se asigură logistica necesară, se modernizează toate birourile care deveniseră insalubre, iar în final se dau jos tribunele metalice inutile și inestetice.

La primele jocuri din Liga Campionilor, Federația Europeană de Handbal a trimis, în afara observatorului de joc și un observator de marketing, venit special pentru a se asigura că Sala Sporturilor Traian se ridică la nivelul competiției. Putem spune cu mândrie că la toate jocurile pe care echipa noastră le-a disputat acasă, delegatii EHF au avut numai cuvinte de laudă la adresa clubului nostru, pentru modul cum au fost organizate aceste jocuri, precum şi faptul că au fost plăcut impresionaţi de atmosfera pe care acest public fantastic o creează la meciuri.

Ca o concluzie, nu numai oaspeții noștri, echipele care ne vizitează, dar și componentele echipe noastre rămân plăcut suprinse de schimbările survenite. Rapoartele efectuate, investițiile, modernizările au necesitat cheltuieli considerabile, absolut necesare, suportate din bugetul clubului.

Campionatul 2019-2020 este foarte bun pentru echipa noastră, chiar dacă din nefericire apar şi unele accidentări, care fac ca jucătoare importante să stea pe margine mai mult timp (Fernandez, Da Silva, Băcăoanu).

Ritmul este infernal cu meciuri multe, timp de refacere minim, ca să nu mai punem la socoteală meciurile şi deplasările din Champions League.

Pentru a doua oară consecutiv, SCM Rm. Vâlcea termină campionatul pe locul I, luând din nou faţa echipei CSM Bucureşti.

Pe plan internațional, SCM Rm Vâlcea se califică în sferturile de finală a Champions League, meciuri care din păcate nu se mai dispută din cauza pandemiei. SCM RM. VÂLCEA este însă între primele opt echipe din Europa!

Câți dintre suporteri s-ar fi gândit că o să ajungem aici, în vârful ierarhiei, într-un timp aşa de scurt? Targetul nostru a fost să urcăm an de an, iar obiectivul a fost să umplem Sala Sporturilor, ca pe vremuri. Dacă realizăm aşa ceva, înseamnă ca noi cei din conducerea clubului ne-am făcut treaba pentru care am fost puşi acolo şi vă mulţumim că aţi fost şi sunteti alături de noi.

Sigur că sunt şi cârcotaşi politici, cărora nu le cad bine rezultatele echipei şi care spun că dacă se va schimba conducerea administrativă a oraşului, vor schimba conducerea clubului, aducând profesioniști, pentru că ei vor performanţă.

Dacă n-ar fi penibili, ar fi hazlii. Ce performanţă mai vrei? De doi ani suntem campioana României, jucăm în Champions League. Dacă nu stiţi, asta este cea mai importantă competiţie din Europa. Suntem în primele opt echipe din Europa, pentru că nu s-au mai disputat sferturile de finală. Era posibil să fim şi mai sus.

Dar, probabil aţi vrea să duceţi această echipă într-un campionat interstelar!! Noi nu putem asta. Vă lăsăm pe voi, când veţi conduce acest club. Oricum sunteţi nehotărâţi. O dată spuneţi că veţi tăia finanţarea echipei, că de ce să dai bani la sport, o dată spuneţi că vreţi performanţă, nu ce este acum la acest club.

Acestea au fost posibilităţile noastre manageriale şi ne cerem scuze dacă nu întotdeauna am fost la înălţime. Noi suntem oameni şi mai şi greşim. Oricine poate face mai mult este invitat să vină în locul nostru, pentru că nu ţinem de scaune. Pentru că, la ce promisiuni aţi făcut în această campanie, cu siguranţă Rm. Vâlcea nu va mai face parte din oraşele de pe Pământ, ci cu siguranţă va fi în altă galaxie, una net superioară omenirii.

Noi mulţumim oamenilor din Rm. Vâlcea şi din țară, care iubesc această echipă şi care au fost şi sunt alături de noi. Mulţumim galeriilor care ne susţin necondiţionat şi care mereu sunt alături de fetele noastre.

(Conducerea SCM Râmnicu Vâlcea)

Distribuie