Deputatul Popa: „Autorităților locale nu li s-au decontat cheltuielile făcute cu achiziția tabletelor pentru școala online!”

Deputatul social-democrat, Ovidiu Popa, acuză Guvernul că nu a decontat sumele pentru cele 500.000 de tablete achiziționate de autoritățile locale.

„Încă o palmă dată UAT-urilor! Guvernul a asigurat autoritățile locale că va deconta cheltuielile făcute cu achiziția tabletelor pentru școala online, dar se pare că este o nouă minciună marca PNL-USR PLUS- UDMR.

Este vorba de banii pentru 500.000 de tablete achiziționate de autoritățile locale.

Pe scurt, autoritățile locale ar fi trebuit să primească înapoi, din fonduri europene, banii dați pe tablete și alte măsuri care au susținut activitatea școlii în pandemie.

Banii nu vin, pentru că ministerul Fondurilor Europene nu și-a făcut treaba, nu a semnat contractele de finanțare cu autoritățile locale!

Auzeam, nu demult, despre unele angajamente privind absorbția accelerată a fondurilor europene și de promovarea competențelor, …POVEȘTI!

Așadar, ministrul USR al Fondurilor Europene, zis și ministrul ZERO, tace sau poate caută cele 100 de milioane de euro cu care se lăuda!”, susține Ovidiu Popa, deputat PSD Vâlcea.

Distribuie