Deputatul Ovidiu Popa anunță măsurile de susținere a studenților şi tinerelor familii

Deputatul Ștefan Ovidiu Popa oferă detalii despre două programe extrem de importante – „Student Invest” şi „Family Start”.

Acestea presupun acordarea de credite de 10.000 de euro pentru studenţi şi, respectiv, de 15.000 de euro pentru tinere familii, garantate de stat şi cu dobândă subvenţionată.

„Începând din această săptămână, instituţiile bancare înregistrează deja cererile celor care doresc să primească aceste credite.

Astfel, persoanele cu vârsta de până la 45 de ani şi cu venituri nete până la 7.500 de lei pe familie/lună, sunt eligibile pentru a primi credite în valoare de maxim 75.000 lei, cu o rată lunară de 625 de lei.

Această sumă poate fi folosită pentru cheltuieli legate de cununia religioasă sau civilă, în cuantum de nu mai mult de 20.000 de lei, pentru educaţia copiilor, achiziţia de autoturisme familiale noi cu şapte locuri, taxe de studii sau activităţi extraşcolare pentru copii, plata chiriei, sau acordarea unui avans în scopul achiziţiei unei locuinţe”, declară deputatul social-democrat vâlcean.

În ceea ce priveşte Programul naţional „Student Invest”, acesta este destinat studenţilor cuprinşi în sistemul de învăţământ superior autorizat de către Ministerul Educaţiei Naţionale.

„Ei pot accesa un credit de maxim 50.000 lei, prin intermediul căruia îşi pot achita taxele de studii, pot publica studii sau cărţi de specialitate, sau îşi pot plăti locurile de cazare în căminele studenţeşti. Pentru acest credit în valoare de 50.000 de lei, rata lunară ajunge la 417 lei”, a mai menționat deputatul PSD Vâlcea.

Cele două programe au o perioadă maximă de rambursare de zece ani, mult mai avantajoasă faţă de orice fel de alt credit de nevoi personale existent în prezent pe piaţă.

„Student Invest”, cât şi „Family Start”, sunt pachete de sprijin componente ale Programului „Sprijin pentru România”.

Distribuie