Deputatul Marian Lazăr taxează actuala guvernare

„PSD-PNL guvernează România în stil pompieristic, fiind aproape de a duce în colaps sistemul de sănătate!

Spitalele nu mai au bani să achite costurile de funcţionare şi achiziţia de medicamente sau materiale sanitare, iar Guvernul refuză să facă rectificare bugetară pentru a rezolva problemele grave din ţară”, susține deputatul USR Vâlcea, Marian Lazăr.

Parlamentarul vâlcean a punctat faptul că, recent, printr-o hotărâre de Guvern, a fost alocată suma de 1.7 miliarde de lei din Fondul de rezervă pentru ca spitalele să achite o parte din cheltuieli, însă această sumă este departe de a fi suficientă!

„Şi asta nu o spun eu, o recunosc inclusiv ei, spunând în nota de fundamentare a HG-ului că este nevoie de 4.22 miliarde de lei pentru acoperirea integrală a serviciilor medicale şi a medicamentelor din luna noiembrie!

Aşadar, din 4.22 miliarde necesare, ei alocă doar 1.7 miliarde din Fondul de rezervă pentru că nu vor să facă rectificare bugetară şi, astfel, să iasă la suprafaţă, negru pe alb, modul în care au risipit banii publici.

Avem, astfel, un nou exemplu al faptului că PSD-PNL se îngrijeşte mai mult de clientela de partid decât de cetăţeni şi instituţiile fundamentale ale ţării.

În definitiv, dacă ei sau cei apropiați lor se îmbolnăvesc, au suficiente resurse financiare şi logistice pentru a se trata în străinătate, pe când românii sunt lăsați să se zbată în mizerie şi neajunsuri, fiind buni doar de plătit taxe, fără a avea vreun beneficiu de pe urma lor”, a conchis deputatul USR Vâlcea.

Distribuie