Deputatul Lazăr solicită răspuns privind efectele economice generate de aderarea la spațiul Schengen asupra pieței forței de muncă din România

Deputatul USR Vâlcea, Marian Lazăr, a înaintat recent o întrebare către Marius-Constantin Budăi, Ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

Obiectul întrebării vizează efectele economice generate de aderarea la spațiul Schengen asupra pieței forței de muncă din România.

Deputatul vâlcean, Marian Lazăr, a solicitat răspuns la următoarele întrebări:

  1. Care sunt implicațiile unei posibile aderării la spațiul Schengen pentru piața forței de muncă din România?
  2. Ministerului Muncii și Solidarității Sociale a elaborat unui studiu de impact privind implicațiile unei posibile aderării la spațiul Schengen pentru piața forței de muncă din România?
  3. În situația în care răspunsul la întrebarea anterioară este negativ, vă solicit să precizați care este termenul asumat la nivel guvernamental pentru realizarea acestui studiu de impact?
  4. Finalizarea procesului de aderare la spațiul Schengen va determina o reducere a numărului permiselor de muncă ce se vor aloca lucrătorilor străini ce vor fi admiși să își desfășoare activitatea în România?
  5. Finalizarea procesului de aderare la spațiul Schengen va determina o creștere a duratei de finalizare a procedurilor aferente aducerii în țară a acestor lucrători străini?
  6. În situația în care răspunsurile la intrebările 3 și 4 sunt afirmative, vă solicit să precizați ce măsuri se vor adopta la nivel guvernamental în vederea sprijinirii agenților economici afectați?
Distribuie