Deputatul Lazăr: „Ciolacu ne consideră niște infractori, doar pentru că alegem să folosim bani cash”

„Guvernul Ciolacu pare că şi-a făcut un scop din rezolvarea unor probleme care nu există în timp ce le ignoră pe cele cu adevărat importante.

Măsura de a limita plăţile cash pur şi simplu nu rezolvă nicio problemă ci din contră, creează o mulţime de alte probleme, atât persoanelor fizice cât şi celor juridice.

Schema lui Ciolacu este una pe cât de simplă pe atât de dăunătoare buzunarului cetăţenilor.

Mai întâi a pus impozit pe cifra de afaceri a băncilor (şi nu numai), iar apoi le dă această lege cu dedicaţie care le creşte rulajul. Rulaje mai multe = comisioane mai multe şi, automat, o cifră de afaceri mai mare care se traduce prin bani mai mulţi la buget. Asta judecând strict economic, pentru că eliminarea banilor fizici implică şi multe alte aspecte”, susține deputatul USR Vâlcea, Marian Lazăr.

Parlamentarul vâlcean afirmă că este vorba despre o nouă taxă impusă cetăţenilor, dar prin intermediari.

„Intermediari care, la rândul lor, câştigă nişte bani fără să facă nimic în plus, fără să ofere niciun avantaj clienţilor!

Pur şi simplu băncile încasează sume foarte mari doar pentru că Marcel Ciolacu s-a gândit că e bine să oblige oamenii să folosească serviciile bancare.

Într-o ţară în care încă există oameni fără apă curentă, canalizare sau curent electric, să vii să le impui plăţile cu cardul e pur şi simplu absurd.

Ciolacu trăieşte într-o realitate paralelă în care cu 100 de lei poţi să faci cumpărături să hrăneşti o familie.

Dacă nu ai cont bancar şi vrei să cumperi un laptop mai performant sau un smartphone de ultimă generaţie, Ciolacu te consideră un infractor evazionist şi nu îţi permite să achiziţionezi acel produs până nu treci banii prin bancă!

În loc să eficientizeze instituțiile care se ocupă de cei care fac adevărata evaziune fiscală, Ciolacu preferă să ne considere pe toți niște infractori şi evazioniști pentru simplul fapt că vrem să plătim cu bani cash”, a conchis deputatul USR Vâlcea, Marian Lazăr.

Distribuie