Deputatul Eugen Neață, tur de forță în localitățile vâlcene

Deputatul Eugen Neață a participat la acest sfârșit de săptămână la sărbătoarea comunelor Dănicei și Popești. Lor le-a urmat Cocoșul de Hurez, marea noastră sărbătoare regională.

„Am fost mai întâi la Popești, la invitația primarului Aurora Măgură. Am spus-o de multe ori mai înainte: îmi place întotdeauna să merg la Popești pentru că de aici a început cariera mea profesională.

Diana anunt angajare

Cunosc pe mai toată lumea din această comună. Până și pe cei din generațiile mai noi, pentru că nu am lipsit niciodată din Popești. Nici la sărbătorile legale, nici la alte evenimente.

Reamintesc ca aici m-am documentat pentru inițiativa mea legislativă legată de accesul mai simplu al oamenilor la lemnul din propriile păduri. Amendarea nejustificată a unui sătean care primise permisiunea proprietarului să ia câteva vreascuri din pădurea sa a declanșat nu numai inițiativa legislativă pe care am depus-o în Parlamentul României, ci și o donație consistentă de lemne pe care am făcut-o celui pedepsit de o lege strâmbă și nedreaptă.

Oamenii cu care m-am întâlnit la sărbătoare m-au îndemnat să procedez la fel cu toate necazurile pe care le întâmpină zi de zi.

Am petrecut alături de ei și de primărița lor și le-am ascultat opiniile și nevoile cu mult interes.

Am fost apoi la Dănicei, la invitația colegului meu de partid Gheorghe Nițu și a lui Dorel Albină, cu care am fost coleg de serviciu cu ceva timp în urmă.

La fel ca în Popești, oamenii cu care am vorbit au vrut să afle cât mai multe noutăți despre ceea ce urmează în politica națională.

Ce urmează în seria de decizii guvernamentale și în cea de legiferare din parlament.

Îngrijorările lor se îndreaptă către scumpirea vieții și mai puțin către situația internațională.

Am răspuns la multe dintre întrebări și am promis să acționez în plan parlamentar cum știu mai bine. Prin inițiative legislative, în primul rând.

La Cocoșul de Hurez s-a adunat foarte multă lume în acest an.

Sărbătoarea s-a ținut fără restricțiile impuse de pandemie. Primarul Nicolae Sărdărescu ne-a însoțit printre oameni, pe mine și grupul social-democrat, în frunte cu președintele nostru, Constantin Rădulescu.

Am fost încântat să aud de la oamenii întâlniți cât de mult beneficiu aduce legea supranumită Eugen Neață, care permite pensionarea anticipată, fără penalizări, a celor care au locuit mai mult de trei decenii în jurul orașelor Râmnicu Vâlcea și Berbești.

Ne-am desfătat privirea admirând creațiile meșterilor populari și am cumpărat, cum fac de obicei, câteva obiecte de ceramică.

Trei sărbători locale, trei ocazii de bucurie și comunicare cu sute și sute de vâlceni”, a declarat deputatul PSD Vâlcea, Eugen Neață.

Distribuie