Deputatul Eugen Neață, revenire la o inițiativă legislativă de mare succes

„Vă amintiți, cu siguranță, de inițiativa mea legislativă care permite conducătorilor auto să conteste un document de contravenție și la adresa unde locuiesc, nu numai la adresa la care au fost sancționați (OG 2/2001).

A fost o inițiativă foarte bine primită de șoferi și de firmele de transport și ea este în vigoare acum pe tot cuprinsul României.

Fiecare șofer se poate adresa instanțelor de acasă pentru a-și apăra drepturile fără cheltuieli inutile de bani și de timp”, susține deputatul social-democrat vâlcean, Eugen Neață.

Parlamentarul a punctat faptul că au apărut însă câteva situații în care organele de control continuă să aplice prevederea din Codul Rutier (OU 195/2002) care îi obligă în continuare pe șoferi să se adreseze în apărarea lor doar instanțelor judecătorești care acționează la locul faptei, nu în apropierea locului de reședință.

„Am reluat întregul proces de modificare a legislației, de data aceasta a articolului cu pricina din Codul rutier.

De curând, modificarea propusă de mine a primit avizul pozitiv al Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților.

Urmează Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, Comisia pentru transporturi și infrastructură și Comisia juridică.

În fapt, această modificare legislativă nu face decât să pună de acord o modificare deja realizată, cum am spus, cu alta, contradictorie, rămasă în vechiul text al Codului Rutier.

Folosesc prilejul pentru a mulțumi tuturor colegilor mei care au susținut deja prin votul din comisii această inițiativă și, anticipat, celor care o vor susține în dezbaterile viitoare.

La fel ca data trecută, oamenii așteaptă cu nerăbdare îngăduința de a-și apăra drepturile în fața instanțelor judecătorești de acasă de la ei, fără complicații costisitoare și inutile.

Ca inițiator de legi și de modificări legislative de mare utilitate pentru români, țin să relatez despre acest caz mai puțin obișnuit, de punere de acord a prevederilor opuse din legi diferite, aflate în acțiune în același timp”, a declarat deputatul Eugen Neață.

Distribuie