Deputatul Eugen Neață, mesaj de felicitare din Vietnam

„Zilele trecute a ajuns la mine un mesaj de felicitare venit din Vietnam. Este semnat de Cao Thi Xuan, președinte al Grupului de prietenie cu parlamentarii români, constituit în Adunarea Națională din Vietnam.

Așa cum am comunicat în urmă cu puțin timp, am fost ales în funcția de președinte al grupului de prietenie româno-vietnamez, care funcționează în Parlamentul României.

Cu acest mesaj, legătura dintre cele două grupuri parlamentare este pusă în funcțiune, urmând ca ea să capete conținut în următoarele luni de zile”, susține deputatul vâlcean, Eugen Neață.

Deputatul PSD a mai declarat că se pregătește la nivel parlamentar o corespondență care să pună de acord obiectivele generale și programul celor două grupuri.

„Avem în vedere reluarea comunicării între foștii studenți vietnamezi care au absolvit în trecut facultăți din România, cu participarea colegilor lor români. Aceasta este deja o legătură care a funcționat și în trecut, când a avut loc o mare întâlnire în Vietnam.

Este vremea pentru o revedere, acum pe pământ românesc, ceea ce va fi cu siguranță extrem de emoționant pentru foștii studenți vietnamezi, care nu au mai avut ocazia să vadă orașele în care au studiat.

Personal, cred că va fi o foarte bună ocazie pentru a aduce la aceeași masă, cum se spune, reprezentanți ai administrațiilor locale, oameni de artă și de cultură și exponenți de frunte ai mediului de afaceri pe care se bazează dezvoltarea și modernizarea localităților vizitate.

Este doar o schiță a unei întâlniri pe care, personal, mi-o doresc a fi și memorabilă și utilă pentru schimburile culturale și economice care se pot stabili între comunități din cele două țări”, a conchis deputatul Eugen Neață.

Distribuie