Deputatul Daniela Oteșanu: „Pachetul de măsuri sociale intră în linie dreaptă!”

Deputatul PSD Vâlcea, Daniela Oteșanu, susține că soluțiile propuse de PSD în programul „Sprijin pentru România” încep să capete contur.

„Acest program a fost pe masa guvernului și s-a stabilit alocarea sumei de 17,3 miliarde lei pentru obiectivele propuse.

Din această sumă 9 miliarde lei vor veni din programe derulate pe fonduri europene iar diferența de 8,3 miliarde lei vor fi fonduri guvernamentale”, a subliniat deputatul vâlcean.

Parlamentarul PSD Vâlcea a mai punctat faptul că în această săptămână au trecut de plenul Camerei Deputaților două dintre proiecte și anume creșterea salariului minim pentru personalul din agricultură și industria alimentară la 3000 de lei și creșterea normei de hrană pentru pacienții din spitale de la 11 lei la 22 lei.

„Vor urma și alte măsuri de protecție în această perioadă de criză ce vor fi adoptate prin OUG, prin HG sau prin proiecte legislative.

Menționăm: voucherele pentru produse alimentare de bază, în sumă de 50 EUR pentru două luni pentru familii cu copii în care venitul pe membru al familiei este sub 600 lei; vouchere pentru elevii cu burse sociale în sumă de 30 EUR; creșterea normei de hrană pentru copiii din centrele de plasament și pentru alte persoane cu nevoi speciale (bolnavii de SIDA) la 22 lei/persoană/zi; creșterea valorii tichetelor de masă cu 50%.”, a conchis deputatul Daniela Oteșanu.

Distribuie