Deputat Daniela Oteşanu: „Sunt dezbateri incendiare pe proiectul privind instituirea stării de alertă!”

„Zi plină și astăzi în Camera Deputaților!
Au fost adoptate legi importante pentru perioada grea pe care o traversăm de mai bine de două luni dar și Legea prin care este stabilită ziua de 4 Iunie ca „Ziua Tratatului de la Trianon”.

De menționat sunt amendamentele PSD la proiectul ce prevede instituirea stării de alertă. Au fost puse condiții clare pentru transparentizarea achizițiilor publice, astfel încât bugetul statului să fie protejat de posibile acțiuni mai puțin ortodoxe, pentru eliminarea sau modificarea unor capitole „cu cântec” la Codul Muncii.

Astăzi s-a rezolvat și situația părinților care trebuie să rămână acasă pentru supravegherea copiilor cu vârstă mai mică de 12 ani. Aceștia vor primi în continuare 75% din salariu, perioada de acordare prelungindu-se până la sfârșitul anului calendaristic.

Așa cum deja am menționat, astăzi a fost adoptată și Legea care stabilește ziua de 4 Iunie ca „Ziua Tratatului de la Trianon”, tratat prin care a fost recunoscută unirea Transilvaniei cu România, la 1 Decembrie 1918.

Ar fi interesant de adăugat că în ședința de astăzi a trecut și moțiunea simplă împotriva ministrului Florin Vasile Cîțu, chiar dacă pe dumnealui nu l-au interesat niciodată voturile negative din Comisia de Buget și Parlament.

Seara rămâne incendiară. Sunt dezbateri incendiare pe proiectul privind instituirea stării de alertă”, susține Daniela Oteşanu, deputat PSD Vâlcea.

Distribuie