Deputat Daniela Oteşanu, o nouă declarație politică

„Preşedintele Iohannis vrea să blocheze Guvernul şi să amâne investiţiile din România, dar nu reuşeşte!”, susține într-o nouă declarație politică parlamentarul social-democrat vâlcean.

„Klaus Iohannis, prin amânarea acceptării miniştrilor interimari, vrea să amâne toate programele de investiţii din educaţie şi sănătate care sunt extrem de importante pentru români.

Preşedintele face totul pentru a mai împiedica Guvernul, pentru a mai amâna câteva măsuri foarte bune, neinteresându-l ce e bine pentru România, fiind concentrat doar pe campania electorală proprie.

Iohannis este singurul preşedinte din istoria României care a refuzat numirea miniştrilor interimari. Parlamentul se va pronunţa asupra propunerilor de remaniere, dar până atunci este necesar să fie cineva care să asigure buna funcţionare a ministerelor.

Iohannis împinge obsesia sa electorală anti-PSD dincolo de orice limită. Refuzul său abuziv nu poate fi perpetuat, cu atât mai mult cu cât peste câteva zile Curtea Constituţională dezbate sesizarea Guvernului privind conflictul cu Preşedinţia pe această temă.

Guvernul are soluţii la abuzul lui Iohannis de a refuza numirea miniştrilor interimari. Nu va exista niciun român care să sufere din cauză că Iohannis nu vrea să-şi facă datoria. Toţi salariaţii, inclusiv cei ai ministerelor care nu au titulari sau interimari, îşi vor primi salariul. Nu există nicio problemă, de nicio natură în asigurarea plăţii pensiilor, afirmaţiile în acest sens ale lui Iohannis fiind o manipulare dezolantă.

Gestul lui Iohannis îi sfidează pe cetăţeni. Acesta se foloseşte de funcţia prezidenţială şi de resursele Preşedinţiei pentru a-şi face campanie electorală. Iohannis foloseşte resursele şi simbolurile statului român în interes propriu, atunci când face conferinţe de presă electorale la Cotroceni, în care-l atacă pe principalul său contracandidat la Preşedinţia ţării, premierul Viorica Dăncilă.

Deşi, atât preşedintele Iohannis, cât şi liderii opoziţiei îşi doresc ca România să intre în criză economică şi să nu mai finalizeze niciun proiect important, în prezent sunt în desfăşurare mai multe obiective importante de infrastructură. Astfel, se lucrează la tronsonul Predeal – Cristian al Autostrăzii Bucureşti – Braşov, precum şi la tronsonul Sibiu – Boiţa al Autostrăzii Piteşti – Sibiu. De curând a demarat construcţia podului feroviar al viitoarei căi ferate Gara de Nord – Aeroportul Otopeni şi este în licitaţie studiul de fezabilitate pentru drumul expres Tişiţa – Albiţa. Urmează modernizarea Gării Braşov. Săptămâna trecută a fost inaugurat Spitalul de la Mioveni, în pofida declaraţiilor lui Iohannis că PSD nu a făcut spitale”, a susținut parlamentarul vâlcean de la tribuna Camerei Deputaților.

Distribuie