Deputat Daniela Oteşanu: „Dublarea alocațiilor, o necesitate nu „pomană electorală”

„În data de 3 Iunie a intrat în dezbatere în Camera Deputaților OUG3/2020, care prevedea amânarea termenului la care alocațiile vor fi dublate pentru 1 August 2020. O altă măsură „înțeleaptă” a guvernului.

Ordonanța a fost respinsă cu 209 voturi pentru, 3 voturi împotrivă și 98 abțineri (PNL și USR pentru știință). Legea a mers la promulgare la Președintele Iohannis care, sperăm să nu se încurce prea mult și să o promulge așa cum a procedat și prima dată.

Explicațiile celor care astăzi sunt la guvernare, că nu sunt bani, nu țin de cald părinților și copiilor care așteaptă creșterea alocațiilor în cel mai scurt timp.

Tot PSD a venit în sprijinul rezolvării acestei situații, indicând ca sursă de creștere o parte din sumele alocate pentru bunuri și servicii, care au o creștere în buget de 7 miliarde față de anul trecut, în condițiile în care numărul de ministere s-a redus de la 28 la 14.

Asta ca să înțeleagă și ministrul-minune, Florin Vasile Cîțu că nu are dreptate nici când acuză PSD de inițiative care, ce să vezi, nu au sursă de finanțare.

În aceste condiții, concluzia este că bani sunt, rămâne în discuție voința politică a guvernanților”, susține Daniela Oteşanu, deputat PSD Vâlcea.

Distribuie