Deputat Daniela Oteşanu: „Crește valoarea tichetelor de masă!”

La iniţiativa şi cu sprijinul decisiv al parlamentarilor PSD, valoarea tichetelor de masă va creşte cu 33%, de la 15 la 20 de lei.

„În acest fel, reuşim, şi în opoziţie fiind, să satisfacem doleanţele salariaţilor şi să contribuim, astfel, la asigurarea unor condiţii cât mai bune de muncă şi de viaţă.

Decizia majorării valorii tichetelor de masă, adoptată cu unanimitate de voturi în Camera Deputaţilor ca for decizional, le va aduce românilor un plus de venituri, într-o perioadă în care PNL nu doar că blochează majorările de salarii şi de pensii şi majorarea alocaţiilor pentru copii dar, prin măsurile promovate, dă frâu liber creşterilor de preţuri la utilităţi şi alimentează inflaţia.

Iniţiativa PSD, de a majora valoarea tichetelor de masă, corectează decalajul faţă de preţurile reale ale mâncării, deoarece valoarea medie a unei mese de prânz a fost calculată de specialişti la 21,4 lei. Chiar şi cu această majorare, România rămâne cu una dintre cele mai mici valori ale tichetelor de masă din Europa – 3,21 euro, faţă de 6 euro în Grecia, 7,6 euro în Portugalia, 8 euro în Belgia sau 11 euro în Spania.

Majorarea valorii tichetului de masă are certe beneficii economice. Astfel, fiecare leu cheltuit pe tichete de masă aduce încasări bugetare de 40 de bani. În consecinţă, creşterea la 20 de lei a valorii tichetelor de masă va aduce venituri suplimentare la buget. Majorarea valorii tichetelor de masă înseamnă şi cifre de afaceri mai mari pentru comercianţi, magazine alimentare, cantine şi restaurante.

De asemenea, această măsură va contribui şi la menţinerea locurilor de muncă ale românilor, precum şi la creşterea contribuţiilor, taxelor şi impozitelor încasate de stat”, a afirmat Daniela Oteşanu, deputat PSD Vâlcea.

Distribuie