Coronavirus. Ultimele informații oficiale din Vâlcea

INFORMARE DE PRESĂ – CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

🔴Astăzi, 5 august, în județul Vâlcea, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică este următoarea:

❗328 persoane se află în carantină la domiciliu sau locația declarată;

❗32 persoane aflate în izolare la domiciliu asimptomatice;

❗544 de persoane confirmate cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei și până acum, în ultimele 24 de ore fiind înregistrate 11 cazuri noi de îmbolnăvire cu noul coronavirus;

❗94 persoane internate în unitățile sanitare dedicate din județ, dintre care : 1 pacient internat în secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, formă severă, 61 cu forme medii de boală, 32 cu forme ușoare ale bolii și asimptomatici;

❗154 persoane vindecate de la debutul pandemiei și până acum;

❗15 decese.

🔴Printre cazurile noi depistate în ultimle 24 de ore se află și o asistentă din privat, aceasta aflându-se în izolare la domiciliu în acest moment.

🔴În ultimele 24 de ore, la nivelul județului, au fost internate șase persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2, în același interval de timp fiind externate 14 persoane declarate vindecate.

🔴De asemenea, dintre persoanele diagnosticate pozitiv aflate în unitățile sanitare din județ, 58 se află internate în secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean și 36 la Spitalul din Horezu.

🔴Numărul total de persoane testate până în prezent este de 7.417, în ultimele 24 de ore fiind testate 317 persoane.

🔴Echipele mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne de la nivelul județului Vâlcea continuă acțiunile în vederea prevenirii răspândirii noului coronavirus, precum și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională înregistrate în acest context. Scopul acțiunilor din această perioadă este în primul rând informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării măsurilor dispuse pentru limitarea expunerii în spațiile aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală în spațiile pentru care este dispusă această măsură.

🔴În cadrul acțiunilor realizate în ultimele 24 de ore și la care au participat circa 120 de polițiști, jandarmi și polițiști locali, au fost verificate 12 locații (terase/restaurante și alte medii de interes) și legitimate 434 de persoane, fiind aplicate și trei sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

❗Având în vedere creșterea îngrijorătoare a numărului de îmbolnăviri în județ, facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pe toți cei din jur. Conștientizarea pericolului determinat de infectarea cu noul coronavirus, precum și îndemnarea terțelor persoane să poarte mască de protecție, să păstreze distanța socială și să respecte cu rigurozitate recomandările medicilor privind igiena personală reprezintă elemente importante în gestionarea eficientă a acestei crize sanitare.

❗Pentru recomandări și alte informații de interes public privind epidemia de COVID-19 puteți apela linia TELVERDE – 0.800.800.358, dedicată exclusiv informării cetățenilor, precum și la serviciul de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vâlcea – 0758 061 438.

❗Vă reamintim și de linia telefonică TELVERDE – 0.800.800.165, la care puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul pandemiei de COVID -19.

Distribuie