Coronavirus. Razie de amploare în Drăgășani

Autoritățile din Drăgășani au dispus măsuri speciale pentru identificarea persoanelor care se află în carantină sau autoizolare și nu respectă prevederile legale, plimbându-se pe străzile din Drăgășani. În această dimineață pe străzile orașului au avut loc razii de amploare.

Recent, Guvernul a înăsprit pedepsele pentru cei care mint despre starea sănătăţii lor, ascund informaţii vitale despre îmbolnăviri, dar şi pentru cei care împrăştie noul coronavirus.

Executivul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care încearcă să descurajeze şi responsabilizeze în acelaşi timp oamenii, după ce au apărut mai multe cazuri în care persoane infectate au ascuns deliberat informaţii esenţiale, şi au răspândit boala.

Noile pedepsele pot ajunge de până la 15 ani de închisoare pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, dacă fapta duce la decesul uneia sau mai multor persoane.

„Cine nu respectă carantina sau măsurile dispuse de autorități, trebuie să știe că li se va întocmi dosar penal. Nu putem accepta ca cetăţeni iresponsabili – izolaţi sau în carantină – să se plimbe pe străzile orașului, în magazine sau în parcuri şi să infecteze alte persoane. Datoria noastră este să apărăm sănătatea cetățenilor. Se vor lua măsuri dure pentru a-i pedepsi pe cei care nu respectă regulile”, spune Adrian Sanda, city manager în Primăria Drăgășani.

Distribuie