Coronavirus în Vâlcea. Ultimele date statistice

Potrivit Direcției de Sănătate Publică, situația epidemiologică din județul Vâlcea, la data de 9 iunie, se prezintă astfel: 14 persoane în carantină instituționalizată, 2.005 persoane aflate în autoizolare la domiciliu și șapte persoane diagnosticate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 internate în prezent în unități spitalicești din județ.

Totodată, până în acest moment, 26 dintre persoanele diagnosticate în județ cu noul coronavirus au fost declarate vindecate și externate, trei au decedat, iar alte două persoane se află internate în spitale din alte județe.

De la ultima informare de presă, a fost înregistrat un caz de îmbolnavire cu SARS-CoV-2 soldat cu deces. Persoana decedată se afla în izolare la domiciliu ca urmare a întorcerii unui membru al familiei din străinătate.

DSP Vâlcea a început deja ancheta epidemiologică în acest caz, până în acest moment fiind dispuse măsuri ca: menținerea membrilor familiei în izolare la domiciliu și monitorizarea familiei cu ajutorul medicului de familie.

La secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, în prezent, este internat un pacient care, potrivit reprezentanților Spitalului Județean, este ventilat mecanic.

Distribuie