Coronavirus. 12 focare active în Vâlcea

În momentul de față, în județul Vâlcea, la centre ale DGASPC Vâlcea și la agenții economici există 12 focare active de SARS-CoV-2. Ieri, a fost declarat un focar nou la un agent economic, focar ce însumează până la acest moment cinci cazuri. Pe teritoriul județului Vâlcea au fost închise două focare de SARS-CoV- 2 la diverși agenți economici.

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate 899 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, 20 dintre acestea fiind diagnosticate în ultimele 24 de ore.

Florile Govorei

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 87 de persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 62 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale bolii, 20 au forme medii, iar cinci sunt internate în secția ATI.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea cinci persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 266.

În județ, în baza definiției de caz și a protocolului medical, până la această dată, au fost realizate 9.976 de teste. Astăzi au fost înregistrate și 192 de rezultate negative.

În ultimele 24 de ore, Direcția de Sănătate Publică prin Compartimentul Inspecția Sanitară de Stat, a continuat controalele în baza Legii 55/2020 și a aplicat o sancțiune la o unitate de desfacere din județ.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 23 de decizii de izolare și 17 decizii de carantină, în prezent, 357 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 47 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică).

Distribuie