Continuăm dezvoltarea României

Guvernul României, condus de Partidul Național Liberal, a suplimentat dezvoltarea comunităților locale prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat că bugetul pentru Programul „Anghel Saligny” va fi suplimentat cu 15,5 miliarde lei, pentru a acoperi toate cererile de la unitățile administrativ teritoriale.

Florile Govorei

Banii vor fi utilizați pentru modernizarea drumurilor și pentru extinderea rețelei de gaz. Astfel, bugetul total al Programului, în perioada 2021-2028, va fi de 65,5 miliarde de lei.

Pentru Partidul Național Liberal, dezvoltarea comunităților locale mici a fost întotdeauna o prioritate, mai ales când vorbim de lucrări de bază, de care trebuie să beneficieze toți cetățenii României: drumuri asfaltate și extinderea rețelei de gaz.

Programul „Anghel Saligny” a fost aprobat anul trecut, dar în ședința de guvern a beneficiat de o suplimentare cu aproximativ 15,5 miliarde, distribuiți astfel: 10 miliarde vor fi destinați pentru construcția și modernizarea drumurilor, iar 5,5 miliarde pentru extinderea rețelei de gaze.

În felul acesta, suma totală a programului va fi de 65,5 miliarde lei și aceasta va viza modernizarea drumurilor, extinderea rețelelor de apă și canalizare și extinderea rețelei de gaze.

Vorbim de perioada 2021-2028, iar suma de 65,5 miliarde de lei, limită maximă în baza căreia se pot încheia contracte de finanțare multianuale.

Filiala PNL Vâlcea

Distribuie