Consultații medicale gratuite la Primăria Galicea

Anunț important al primarului Florin Mărăcine. Vineri, 17 Martie, începând cu ora 10.30, Drugă Oana-Eufrosina, medic specialist Geriatrie și Gerontologie va consulta gratuit la sediul Primăriei, 20 de persoane!

Înscrieri la medicii de familie!

Geriatria este specialitatea medicală a cărei preocupare o reprezintă sănătatea și grija pentru pacienții în etate.

Aceasta studiază înaintarea în vârstă din mai multe perspective precum îmbătrânirea precoce, mentală, funcțională, a organismului și din punct de vedere social, având drept scop îmbunătățirea și conservarea stării de sănătate, dar și a stilului de viață al pacienților vârstnici.

Dacă geriatria se adresează, în principal, persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, gerontologia este destinată persoanelor mai tinere, începând cu vârsta de 40 de ani și având drept scop prevenția, asigurarea unei înaintări în vârstă sănătoase și armonioase.

Medicii geriatri, în colaborare cu medicii specialiști pe diverse ramuri, pot ține sub control și chiar trata o mulțime de afecțiuni specifice vârstelor înaintate precum: demență, osteoporoză, incontinență, diabet, insomnie, boli de inimă etc.

În cadrul consultului geriatric se realizează o evaluare globală atât a stării de sănătate, cât si a performanțelor mentale, printr-o serie de teste care însumează Evaluarea Geriatrică Standardizată, teste adaptate fiecărei categorii de vârstă.

Odată cu înaintarea în vârstă, preocuparea pentru starea de sănătate ar trebui să devină o prioritate, chiar dacă nu este prezentă o simptomatologie anume.

Apelarea la un medic geriatru poate ajuta la susținerea unui stil de viață cât mai activ și independent.

Se recomandă un consult geriatric în cazul în care se observă o scădere a capacității de concentrare, episoade de pierdere a memoriei, dificultate în realizarea sarcinilor comune de zi cu zi (gătit, mâncat, spălat rufe, curățenie), scăderea forței musculare, sărăcire a vocabularului etc.

Cu toții ne dorim o bătrânețe cât mai liniștită după o viață agitată, o bătrânețe lipsită de grija zilei de mâine și de nevoia de îngrijire din partea celor dragi, astfel că asistența medicală ar trebui să fie o prioritate, pentru ca menținerea unui stil de viață activ și sănătos să nu pună nicio problemă.

Vă invităm să apelați cu încredere la serviciile de geriatrie si gerontologie, pentru că viața merită să fie trăită cu bucurie la orice vârstă!

Distribuie