Civic Rebels lansează albumul „Valea Lotrilor”

„Ideea unui material propriu, și apoi a unui album, nu a venit întâmplător.

Avusesem multe discuții cu Damien (bass) despre folk metal, folk rock și, în general, despre planuri pentru această trupă. I-a surâs ideea de a aduna la un loc mai multe creații proprii, pentru că, chiar dacă e francez la origini, e integrat demult în traiul românesc.

De asemenea, știam și de pasiunea lui Cristi (claviaturi) pentru folclorul românesc. Erau toate ingredientele acolo și odată cu aducerea în trupă a lui Radu A. (tobe) si a lui Vlad C. (chitară), doi tineri extrem de talentați și dedicați muzicii, nu mai aveam niciun motiv să mai amânăm un album propriu.

La început, se conturaseră câteva melodii care își aveau chemarea din folclorul celtic/ nordic, pline de farmec, cu dragoni și zei… dar ne-am dat seama destul de repede că le avem și noi pe ale noastre, pe cele cu tradiție și povești românești. Și chiar nu sunt deloc mai prejos!”, declară Vlad Alexandrescu (voce și chitară C.R.).

Tradițiile și obiceiurile vechi românești, natura și poveștile ei mistice și locurile pline de însemnătate istorică din Valea Lotrilor au servit drept piatră de temelie atât pentru povestea textelor, cât și pentru compozițiile muzicale cu influețe metal, folk și rock-simfonic.

După un proces de creație care a durat aproape doi ani de zile, după nenumărate ore petrecute în sala de repetiție și în studio înregistrând, albumul VALEA LOTRILOR este complet si va fi disponibil în format audio și digital (în cadrul platformelor online de streaming) în seara evenimentului de lansare care va avea loc în clubul Abystage Bar (Calea lui Traian nr. 158A, Râmnicu Valcea), începând cu ora 18.00.

Preț bilet acces general – 30 lei.

Informații și rezervări la numărul de telefon – (004) 0761.312.655

Distribuie