Centrul de zi de asistență și recuperare, funcțional la Păușești-Măglași

Aleșii locali din comuna vâlceană Păușești-Măglași au aprobat recent, înființarea Serviciului social „Centru de zi de asistență și recuperare”, în subordinea compartimentului Asistență Socială din cadrul primăriei.

În cadrul aceleași ședințe, s-a aprobat și regulamentul de organizare și funcționare al Centrului, precum și organigrama și statul de funcții.

Potrivit declarațiilor primarului Alexandru Dediu, scopul Centrului de zi este asigurarea unui cadru organizat pentru desfășurarea unor activități de socializare și petrecere a timpului liber care să corespundă nevoilor sociale individuale sau de grup ale persoanelor vârstnice, dar în mod special a unor activități specifice de recuperare a beneficiarilor prin acordarea serviciilor medicale de bază sau de specialitate. „Toate acestea au menirea de a ajuta beneficiarii să depășească situațiile de dificultate, să prevină și să combată riscul de excluziune socială sau marginalizare, dar și pentru a crește calitatea vieții beneficiarilor centrului”, a punctat primarul Dediu.

Beneficiarii serviciilor sociale acordate de Centrul de zi de asistență și recuperare Păușești-Măglași sunt: persoane vârstnice, indiferent de situația lor financiară, materială, familială, de nivel de educație, religie, orientare politică, persoane aflate în situații de dificultate sau în risc de excluziune socială, cu domiciliul în comuna Păușești-Măglași.

Pausesti-Maglasi-Hotarare

Distribuie