26.472 de persoane s-au vaccinat în Vâlcea împotriva COVID-19

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 04.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 26.472 de persoane (atât din etapa I – personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale).

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 38.668, dintre care 31.844 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 2.698 sunt doze de vaccin Moderna și 4.186 sunt doze de vaccin AstraZeneca.

Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 26.472
Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 12.256

Astăzi, până la ora 16:00, au fost vaccinate 544 persoane – 181 persoane cu doza nr. 1 și 363 de persoane cu doza nr. 2.

Din cele 544 doze administrate astăzi, până la ora menționată mai sus, s-au utilizat:

– 489 doze vaccin Pfizer BioNTech
– 55 doze vaccin AstraZeneca

Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare de astăzi este următoarea:

 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 10 Rm Vâlcea: 56 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „Preda Buzescu” Berbești: 57 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „ Brătianu” Drăgășani: 50 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul orașului Bălcesti: 55 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm Vâlcea: 88 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm Vâlcea: 90 doze
 • Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural): 19 doze
 • Centrul de vaccinare din Călimănești (campus școlar/Liceu Tehnologic Călimănești): 17 doze
 • Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 5 Rm Vâlcea: 19 doze
 • Sala de sport a Liceului „ Constantin Brâncoveanu” Horezu: 54 doze
 • Spitalul Orășenesc Brezoi (persoane cu vârsta peste 65 ani/persoane cu afecțiuni cronice): 39 doze.

Vă reamintim că în județul Vâlcea, pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare, sunt momentan operaționale 11 centre de vaccinare comunitare: patru centre în municipiul Rm Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10 și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca ).

De asemenea avem un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu” ), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al Liceului Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca) și un centru în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul căminului cultural – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca).

În cadrul acestor centre de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – ROVaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

Distribuie