Prioritatea numărul 1 – Deschiderea spre investiții

Atragerea investitorilor reprezintă focusul principal al eforturilor noastre pentru RâmnicuValcea. Fără un sector privat puternic nu poate exista o dezvoltare și un dinamism al orașului. O atenție aparte trebuie acordată investitorilor străini pentru că aceștia au acces ușor la piețe mari din străinătate, iar accesul la aceste piețe se clădește greu și în timp. O administrație bună și o implicare activă a societății civile și a mediului privat pot încuraja crearea unei comunități solide și reziliente.

Măsurile concrete de acțiune pentru atingerea țintei vizează:

  • Amenajare Oltchim Industrial Park 1 – parc industrial în zona Oltchim, ca factor principal al regenerării locurilor de muncă
  • Înființare Centru pentru Dezvoltarea IMM pentru ajutorarea tuturor celor care vor să își dezvolte afacerea. Acesta poate să fie un motor al dezvoltării economice locale și al revitalizării mediului de afaceri privat local.
  • Tech-Text Industrial Park 2 destinat textilelor tehnice, inovative cu impact deosebit de mare în multitudinea de industrii precum (industria protection and medical healthcare production, industria auto, industria mobilei tapițate, industria construcțiilor, confecțiilor, home textile, izolații, etc).

VIZIUNE:

Oltchim Industrial Park 1

Locuri de muncă pentru copiii noștri, aici, acasă.

Oltchim Industrial Park 1 poate fi dezvoltat în etape de investiții, după un masterplan lansat în dezbatere publică cu mediul de afaceri și consultanți externi. Masterplanul trebuie să fie axat atât pe aducerea de investitori din domeniul automotive, datorită fabricilor auto de la Pitești și Craiova, dar și pentru exploatarea proiectelor dezvoltate de ICSI în ceea ce privește combustibilii alternativi și tehnologiile de baterii. Astfel, trebuie să ne axăm pe:

  • dezvoltarea domeniilor privind cercetarea și inovarea;
  • modernizarea infrastructurii;
  • înființarea de puncte de lucru ale Primăriei în incinta parcului, pentru facilitarea relației investitor-autoritate locală.

Clienţii parcului vor beneficia de toate utilităţile necesare şi în cantitatea solicitată: alimentare cu apă, energie, canalizare pluvială şi menajeră, alimentare cu gaze naturale;

În schimbul unor facilități fiscale, oferite pe o perioada de 7 ani, și a unor chirii ale terenurilor minimale, investitorii trebuie să agreeze un salariu minim net de 3000 lei per angajat.

Centru pentru Dezvoltarea IMM

Suport pentru antreprenorii locali

Centrul pentru Dezvoltarea IMM nu este un departament destinat proiectelor Primăriei, el este un serviciu care va ajuta IMM-urile locale să identifice și să acceseze Fonduri Europene, Granturi Internaționale, să atragă Fonduri de Investiții sau Împrumuturi comerciale avantajoase, cu ajutorul cărora să își poată dezvolta afacerile în funcție de necesități. Acest Centru de Dezvoltare IMM o să fie susținut financiar de către Primăria Râmnicu Vâlcea și plătit în funcție de performanță – adică de proiectele implementate.

Trebuie să înțelegem că orice investiție locală este importantă, iar mediul privat autohton trebuie sprijinit și încurajat să se dezvolte, pentru a fi competitiv la nivel național și internațional.

Tech-Text Industrial Park 2

Regândirea dezvoltării industriei textile

Criza generată de virusul COVID-19 a dezvăluit precaritatea lanțurilor de furnizare globale și dependența, la nivel național și european, de importurile din China și alte state asiatice ale unor produse esențiale traversării acestor momente dificile. O problemă de maximă actualitate și relevanță, atât în România cât și în Uniunea Europeană, o reprezintă lipsa necesarului de materie primă pentru confecționarea măștilor, halatelor, combinezoanelor și altor materiale de protecție pentru personalul medical și pentru toți cei care au nevoie de protecție în această perioadă. Criza afectează viețile tuturor, de zi cu zi, generând sentimente de anxietate și incertitudine. Pesimismul consumatorilor în legatură cu economia este larg răspândit: peste 75% dintre cumpărătorii din Europa consideră că situația lor financiară va fi afectată grav în perioada imediat următoare.(1) Focarul COVID-19 poate provoca o scădere de 50% a vânzărilor și a producției pentru sectorul textil și cel vestimentar european. (2) Întreaga industrie textilă este în alertă. Această criză ne arată cât de mult depindem de alte țări producătoare, așa că ar trebui să analizăm modul în care putem redefini lanțurile de aprovizionare, pentru ca această criză de materiale pe care cu toții o simțim astăzi, să nu se mai repete.

a Tech-Tex – Industrial Park 2 Obiectivul proiectului: Crearea unei noi industrii in Romania aici in Rm Valcea, industria de Medical HealthCare bazandu-ne pe actorii actuali din industria de textila romaneasca si europeana, si fondurile europene puse la dispozitie pentru dezvoltarea acestui domeniu.

Comandat de Partidul Național Liberal
Realizat de Chera Nicoleta Întreprindere Individuală
Cod Unic de Identificare AEP – 21200012

Distribuie
error: Content is protected !!