Liviu Dragnea despre buget la Târgoviște

Prezent astăzi, 15 martie a.c., în Dâmbovița pentru a participa la Conferința Extraordinară pentru Alegeri, eveniment în cadrul căruia a fost aleasă Rovana Plumb la conducerea organizației județene, Liviu Dragnea, într-o conferință de presă a abordat mai multe subiecte de interes național, pornind de la cele politice până la subiectul legat de buget de stat al României sau pensii.

”Iohannis We un mincinos, un mincinos etalon, sunt puțini oameni în lume care mint așa. Ce-a făcut el astăzi este a treia încercare de a introduce panică în rândul pensionarilor. În programul nostru de guvernare, cu care am înțeles că doarme sub pernă, la pagina 28 se spune foarte clar că în anul 2019 punctul de pensie va ajunge la 1265 de lei, și va ajunge în septembrie. De asemenea, i-am rugat pe colegii mei, în timpul conferinței, să-mi trimită  și mie un grafic, o analiză comparativă. Asta în contextul în care am văzut și aici afară, o doamnă, care spunea că trebuie să ne dăm demisia pentru că am mințit în legătură cu Legea 263, pentru că nu am aplicat-o.

Și eu vin acum și vă spun, pe programul nostru de guvernare pensiile s-au mărit mai mult decât ar fi făcut-o această lege. Noi nu am spus că vom mări pensiile sau punctul de pensie de la 1 ianuarie, nu am spus niciodată lucrul acesta, ci, tot ce am convenit, și am trecut în programul de guvernare în domeniul pensiilor îl respectăm și o vom face în continuare.

Iohannis nu a explicat de ce a ținut morțiș ca alocațiille copiilor să nu se mărească de la 1 martie. De ce a ținut morțiș să întârzie acest lucru? Și când a văzut că instituția Curții Constituționale a respins contestația tot a încercat să mai întârzie trimițând la reexaminare legea în Parlament.

Pentru că astăzi, în sfârșit s-a promulgat, încep în sfârșit toate programele pe sănătate, avem garanția că încep investițiile locale și naționale. În Ordonanța 114, despre care tot vorbește și pe care sigur nu a citit-o, care ne-a interesat și nu renunțăm la asta, ca prețurile la energie să nu crească, acolo este trecut, printre altele, și fondul de dezvoltare la care se adresează comunitățile locale, în valoare de 10 miliarde de euro, care va fi încă o sursă financiară în plus pentru dezvoltarea comunităților locale.” , a precizat Liviu Dragnea, președinte PSD.

Distribuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *