Breaking News

Breaking News!

Workshop Internaţional al Societăţii Europene pentru Cercetarea Izotopilor la Băile Govora

Iun 21, 2017

• Găzduit de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Rm. Vâlcea, institut cu tradiţie în cercetările aplicative ale izotopilor, evenimentul arată încă o dată recunoaşterea şi prestigiul pe care cercetarea vâlceană, şi în ansamblul ei cercetarea românească, o are la nivel internaţional.

 

 cop-book-of-abstracts

Într-un cadru natural feeric, în mijlocul unei zone cu încărcătură istorică şi cu tradiţii româneşti nealterate, la Govora Băi, în perioada 25 – 29 Iunie 2017, îşi deschide porţile cel de-al XIV-lea Workshop Internaţional al Societăţii Europene pentru Cercetarea Izotopilor (European Society for Isotope Research) – ESIR 2017.

Ultimele cercetări din domeniul izotopilor

Eveniment itinerant, organizat o dată la doi ani, este pentru prima dată pe meleaguri olteneşti şi se doreşte a fi un prilej de expunere a ultimelor cercetări din domeniul izotopilor – cu diversele lor aplicaţii de la ştiinţa mediului, ecologie, geologie, hidrologie, arheologie, securitate alimentară, energie şi ştiinţa materialelor, până la metodologii şi instrumente de analiză – şi un forum de coagulare a relaţiilor dintre universităţi, institute de cercetare, dezvoltatori de instrumentaţie analitică, din Estul şi Centrul Europei.

ICSI Rm. Vâlcea – gazda evenimentului

Găzduit de Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice – ICSI Rm. Vâlcea, institut cu tradiţie în cercetările aplicative ale izotopilor, evenimentul arată încă o dată recunoaşterea şi prestigiul pe care cercetarea vâlceană, şi în ansamblul ei cercetarea românească, o are la nivel internaţional. La eveniment s-au înscris participanţi din 19 ţări, programul fiind grupat în şase secţiuni ce încearcă să cuprindă o multitudine de aplicaţii de interes pentru societate.

 

Standuri de promovare şi lideri mondiali

Lideri mondiali din domeniul spectrometriei de masă şi al dezvoltării de instrumente de analiză specifice aplicaţiilor izotopice, precum ThermoFisher Scientific, Nu Instruments, Agilent Technologies, OF Systems şi Analytik Jena, sunt prezenţi cu standuri de promovare a ultimelor soluţii pe care le oferă în dezlegarea misterelor izotopilor şi a sfidărilor la care de multe ori cercetătorul trebuie să facă faţă.

Viitoare colaborări internaţionale

Acest eveniment este o poartă a ştiinţei şi cercetării vâlcene, deschisă către viitoare colaborări internaţionale şi se încadrează în seria de evenimente şi manifestări de înalt prestigiu ştiinţific cu care ICSI Rm. Vâlcea ne-a obişnuit în decursul anilor.

Flash centru, Stirea zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: