Breaking News

Breaking News!

Vremea când cedau pentru a avea liniște, a trecut!

Ian 31, 2018

De fiecare dată când presa a sărit la gâtul guvernanţilor a fost pentru că imixtiunea în anumite zone ale vieţii publice a fost evidentă. În zona economică mai ales, ca să nu mai vorbim de justiţie, după cum se vede în ultimul timp. La nivel local vedem că lipsa resurselor, dar şi lipsa unor alternative viabile din punct de vedere economic, duce la încrâncenări inutile din punctul meu de vedere. Şi am să mă explic. Vechile obiceiuri prin care zona politică era cointeresată direct sau indirect cu anumite interese locale par a nu fi dispărut definitiv. Majoritatea exponenţilor acestor interese a înţeles că vremurile s-au schimbat şi s-a reorientat la timp. Spun majoritatea pentru că au rămas încă nişte „prelungiri” ale acestor interese, prelungiri rămase încremenite în proiect.

Deşi au primit avertizări inclusiv prin intermediul presei, aceşti exponenţi se străduiesc din răsputeri, în continuare, să atragă zona politica în cercul lor de interese. Eu spun că este inutil deoarece, dacă maturitatea acestor „prelungiri” este îndoielnică, după evoluţiile în ultimii ani din România, nu putem spune acelaşi lucru şi despre exponenţii politici care au trecut deja de această fază periculoasă, maturizându-se suficient încât să nu mai achieseze la propuneri false. Dar acesta e doar un proces care îşi urmează cursul firesc şi care va duce la maturizarea tuturor acestor factori, indiferent de opoziţia lor. Altfel vor dispărea. Aşa este şi cu presa, folosită uneori de aceste „prelungiri” jalnice în combinaţii eşuate din start. Spun din păcate, pentru că în această stare a fost adusă presa, chiar de către aceste „prelungiri” care s-au folosit de-a lungul timpului pentru operaţiuni mizerabile uneori în schimbul unor recompense penibile. De aceea vedem acum cum opiniile publice sunt de fapt dictate de cât de implicaţi sunt anumiţi politicieni în satisfacerea unor interese. Mai mari sau mai mici.

Până la urmă fiecare luptă pentru supravieţuire într-un moment anticipat de mulţi ani ca şi punct terminus pentru presa independentă, dar şi pentru combinaţiile politico-economice condamnate în justiţie. Dar, aşa cum spuneam, procesul de curăţare continuă, fiind o etapa intermediară. Având convingerea că maturitatea cel puţin a unora dintre politicieni nu ne va  întoarce în timp numai pentru simplu fapt că puterea exemplului este încă vie pentru mulţi dintre ei, încercăm să ne ţinem aproape de oglindirea fidelă a acestui proces.

Şi ca să dăm şi un exemplu, putem rememora reacţiile unora referitor la ceea ce se pot numi reuşite ale preşedintelui Costi Rădulescu care a semnat finanţări de milioane de euro, cum nu a mai văzut Vâlcea. Ei şi ce?! Aprecierile au fost şi ele de la unele corecte până la unele negative, după cum le-au dictat „prelungirile” unor interese bine orientate care au ştiut să facă pasul înapoi,  aşa cum au considerat la un moment dat. Adică au reconfirmat situaţia pestriţă care se defineşte singură sub o mască inutilă atunci când ai instrumentele de analiză corecte. Din acest punct de vedere mie una mi se par penibile reacţiile care sunt evident direcţionate şi care nu fac altceva decât să arate respingerea unor interese oculte care vin din zone la fel de obscure. Dar asta este un semn bun, indiferent de cât ar agita unii apele şi  indiferent la câte tertipuri ar apela, încercând efectiv să forţeze  mâna factorilor decizionali, chiar şi prin şantaj. Vremea când aceştia cedau, doar pentru a avea linişte, a trecut! Luaţi aminte!

Editorial

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: