Breaking News

Breaking News!

(VIDEO) Priviţi şi vă cruciţi! Liderul Opoziţiei din Consiliul Local, prestaţie jalnică

Feb 01, 2018

Circ penibil marca PNL la ultima şedinţă a Consiliului Local. Vârful de lance al Opoziţiei, consilierul liberal – Constantin Băzăvan, s-a evidenţiat, din nou, prin remarci superficiale, dezacorduri gramaticale flagrante, derapaje logice şi exprimări inexacte. Visând să-şi impună punctul de vedere, liderul consilierilor liberali a urlat pur şi simplu în sala de şedinţe a Primăriei Râmnicului, spre disperarea colegilor care au fost nevoiţi să-i asculte minute-n şir aberaţiile. Cu un personaj ca Băzăvan, PNL riscă să ajungă istorie în administraţia râmniceană.  

 

Alesul certat cu limba română

Scene tragico-comice la ultima şedinţă a consilierilor locali râmniceni, liberalul Constantin Băzăvan având o prestaţie administrativă lamentabilă. Vremelnicul lider al grupului consilierilor PNL s-a lansat în discuţii inutile, doar de dragul de a mima opoziţia. Şi asta nu e tot! Greşelile de exprimare ale alesului PNL devin alarmante şi îl situează pe Constantin Băzăvan pe primele locuri într-un top al politicienilor vâlceni certaţi cu limba română.

Redăm din intervenţia consilierului PNL la punctul nr. 11 de pe ordinea de zi a şedinţei, proiect de hotărâre privind modificarea tarifelor pentru activitatea de colectare separată şi transportul separat al deşeurilor menajere:

„Domnule primar, stimaţi colegi! Nu vreau să fac intervenţia mea de dragul televiziunii, ci de dragul adevărului şi de a fi în cunoştinţă de cauză în momentul în care aprobăm o hotărâre. Colegul meu, Grig Crăciunescu, nu s-a referit la costurile cu munca vie care sunt trecute în această… raportul, nota de fundamentare. Vreau să vă spun că am cerut date suplimentare, pentru că acolo sunt trecute nişte cifre. După cum ştim, hârtia suportă orice şi am cerut nişte cifre referitoare la personalul cu salariul minim care este în Romprest şi care activează în Râmnicu Vâlcea. Din calculele care sunt în nota de fundamentare reies… sunt 47,5 persoane care lucrează în Râmnicu Vâlcea cu salariul minim, pentru că am făcut diferenţa de taxe, impozite şi salarii care se plătesc  în plus. Or, din nota de fundamentare care nu este expusă în hotărâre, dar am văzut-o la doamna Fieroiu, rezultă că sunt 37,3 persoane. Deci, noi plătim o sumă importantă pentru 10 salarii, 10 persoane… De ce este această diferenţă între cele 37,3 persoane declarate de către societatea Romprest că lucrează la Râmnicu Vâlcea şi au salariu minim şi noi trebuie să plătim un cost pentru 47,5 persoane???!!! Am adunat toate persoanele şi toate sumele… Nu le scot de nicăieri eu!… Nu vom vota aşa ceva, pentru că suntem în necunoştinţă de cauză, vă daţi seama şi nu ştiu colegii cum pot să voteze o hotărâre care nu este foarte clară şi cu un calcul bine făcut!”, a declarat liderul grupului consilierilor PNL, care nu-şi mai găsea nici măcar locul pe scaun, în timp ce în sală se auzeau hohote de râs.     

 

Vârful de lance al PNL, dornic de afirmare

Dornic de afirmare, probabil cu gândul de a mai prinde încă un fotoliu călduţ şi în următorul mandat, vârful de lance al liberalilor râmniceni în Consiliul Local – Constantin Băzăvan – a intervenit şi la punctul nr. 15 de pe ordinea de zi, care viza prelungirea duratei unui contract de concesiune. Intervenţia sa a fost şi de această dată penibilă, fiind taxată chiar de către colegul său de partid, Grigore Crăciunescu, în timp ce edilul Râmnicului se amuza văzând neînţelegerile dintre cei doi liberali. La acest proiect de hotărâre cei patru aleşi liberali au votat unii hăis şi alţii cea. Mai exact, Grigore Crăciunescu şi Mircea Poenaru au votat pentru aprobarea proiectului, în timp ce Constantin Băzăvan şi Dumitru Vîlcu au votat împotriva proiectului propus de Municipalitate. După vot, Băzăvan a intervenit, punctând răspicat: „Asta că să vedeţi că noi judecăm fiecare aşa cum gândeşte! Mi se pare un lucru foarte bun!”, a afirmat vârful de lance liberal din Consiliul Local, Constantin Băzăvan.

Băzăvan, vot favorabil pentru „o societate căreia îi  dăm mai mult decât ne cere!”

Liderul grupului PNL a intervenit şi la punctul nr. 19 de pe ordinea de zi privind aprobarea unor investiţii pentru modernizarea construcţiei – Cafenea Literar Artistică „Ariel” – susţinând: „Avem o hotărâre de consiliu, care, pe care propusă spre aprobare, prin care se pare că dăm unei societăţi mai mult decât ne cere… ”, o nouă intervenţie penibilă pe care vă invităm să o urmăriţi. Băzăvan a votat acest proiect de hotărâre, uitând ce a afirmat la începutul intervenţiei sale. Vârful de lance liberal a intervenit şi la punctul 23 – proiect de hotărâre privind aprobarea reţelei şcolare a unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat şi particular de pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea pentru anul şcolar 2018-2019. O intervenţie de-a dreptul ridicolă, cu greşeli majore de exprimare. La fiecare intervenţie în plenul Consiliului Local al Râmnicului, Constantin Băzăvan se face de râs, intervenţiile sale inutile atingând culmea penibilului. Ce personaj scoate la înaintare PNL Râmnicu Vâlcea în confruntarea cu Gutău!!! (Nicoleta CHERA)

Dezvaluiri, Flash centru

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: