Breaking News

Breaking News!

(VIDEO). DEMERS eşuat la Ministerul Educaţiei. Gutău: „Liceele Oltchim şi Henri Coandă vor fi comasate!”

Mar 01, 2018

Poziţie categorică a primarului Mircia Gutău privind soarta a două licee din Râmnic: „Oltchim şi Henri Coandă vor fi comasate!”. Afirmaţiile edilului vin în urma demersurilor eşuate de la Ministerul Educaţiei Naţionale privind preluarea ternului de la Unitatea Militară din Vlădeşti. „Răspunsul ministerului a fost ambiguu, pentru că ministrul este nou nu ştie de unde să o ia şi unde să o pună. În sensul că el este nou, nu are voie să dea terenul de la unitate…trebuie să se consulte, să lăsăm aşa cum am făcut. Asta e!”, a declarat primarul Mircia Gutău.

Edilul Râmnicului: „Nesperat de bine s-a desfăşurat această comasare!”

„Revin la problemele mai spinoase – comasarea şcolilor. Am făcut tot ceea ce a fost omeneşte posibil şi vreau să vă spun că şcolile rămân aşa cum a hotărât Consiliul Local. Cele două licee – Oltchim şi Henri Coandă vor fi comasate în celelalte şcoli. În acest moment, doar cinci profesori din cele două şcoli nu au acceptat ofertele propuse. Toţi ceilalţi şi-au găsit locuri de muncă la celelalte licee din oraş. Cei 5 profesori, vor primi ore şi aceştia săptămâna viitoare, când se face o nouă repartizare. Nimeni din personalul auxiliar nu şi-a pierdut locul de muncă – au fost repartizaţi în celelalte şcoli. Nesperat de bine s-a desfăşurat această comasare. Greul l-au dus cei de la ISJ şi vreau să le mulţumesc sincer…”, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă primarul Râmnicului.

 

Gutău după discuţiile de la minister: „Asta e ţara în care trăim!”

Edilul Mircia Gutău a confirmat faptul că negocierile purtate la Ministerul Educaţiei au eşuat, arătându-se indignat de răspunsul primit: „Nu am stat degeaba, eu mi-am respectat cuvântul dat! L-a întâlnirea pe care am avut-o la Prefectură, am spus foarte clar că-l voi ruga pe domnul Miţaru să facă demersurile pentru promovarea unei hotărâri de Guvern pentru preluarea Unităţii de la Vlădeşti şi schimbul cu Liceul de Chimie. Conducerea liceului a avut o discuţie cu rectorul Universităţii din Piteşti şi au stabilit că pot rămâne acolo, iar eu le-am spus că nu sunt absurd îşi pot păstra identitatea. A doua zi, după întâlnirea de la Piteşti – liderul de sindicat, domnul Pană, a trimis un fax la Universitate prin care anunţa că-şi retrage semnătura de pe acel protocol pe care chiar el l-a semnat. Suntem o ţară îţi faci cruce!… E ceva de noaptea minţii! Eu mi-am respectat cuvântul… Am avut ieri, o delegaţie la Ministerul Educaţiei, la Bucureşti. Ni s-a spus că nu se revine asupra hotărârii, că e foarte bună hotărârea pe care am luat-o noi… Şi nici cu schimbul nu sunt de acord! Rămâne ca înainte, ca în tren! Asta este ţara în care trăim! De săptămâna viitoare, vom vedea care sunt portiţele legale să-i determinăm pe cei de la Minister să-şi repare mizeria aia dinspre Olăneşti. E dezastru! Pericol pentru oameni! Gardul e picat, buruienile au crescut… Nu mă interesează cine este proprietarul! Să modernizeze spaţiul respectiv. Să facă ceva din jaful acela unde sunt şobolanii cât căţeii!”, a afirmat tranşant primarul Gutău. Edilul a mai precizat că, în cazul în care primea aviz favorabil din partea Ministerului Educaţiei se revenea asupra hotărârii Consiliului Local: „Inspectoratul a fost obligat, conform legii, până la data de 5 martie să facă redistribuirea profesorilor. Nu puteau să stea în loc până luam avizul. Dacă luam avizul ieri, astăzi convocam şedinţă extraordinară şi reveneam la hotărâre. Neluând avizul, rămâne cum am stabilit! Mai sunt doar 5 profesori care trebuie redistribuiţi la alte şcoli. Aşa cum v-am spus vor fi redistribuiţi săptămâna viitoare…”, a mai spus Gutău. Precizăm faptul că delegaţia municipalităţii a fost însoţită la Ministerul Educaţiei de senatorul PSD, Bogdan Matei, al cărui nume primarul Mircia Gutău abia şi l-a amintit. În 2016, Matei a candidat pentru fotoliul de inspector şcolar adjunct la ISJ Vâlcea, examen picat cu brio, dar a primit drept consolare fotoliul de parlamentar.  (Nicoleta CHERA)    

Dezvaluiri, Flash centru

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: