Breaking News

Breaking News!

(VIDEO). Contre politice pe bugetul judeţului

Feb 15, 2018

Dispute politice în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean Vâlcea. PNL, prin vocea aleşilor judeţeni a jucat rolul Opoziţie, nereuşind însă să aducă argumente solide care să susţină afirmaţiile. Cel mai disputat punct a fost Proiectul de hotărâre privind: aprobarea Bugetului propriu al judeţului Vâlcea, a Listei obiectivelor de investiţii ale Consiliului Judeţean Vâlcea, finanţate parţial sau integral de la buget şi a numărului de personal şi fondul aferent salariilor de bază din aparatul de specialitate şi din instituţiile şi serviciile publice finanţate din bugetul local, pe anul 2018 şi estimări pe anii 2019-2021; aprobarea Programului lucrărilor de întreţinere şi reparaţii drumuri şi poduri judeţene, pe anul 2018; aprobarea repartizării pe culte a numărului de posturi pentru personalul neclerical, pe anul 2018 şi estimări pe anii 2019 – 2021; aprobarea Bugetelor instituţiilor publice finanţate parţial din venituri proprii, precum şi a numărului de personal şi a fondului aferent salariilor de bază , pe anul 2018 şi estimări pe anii 2019-2021.

 

Preşedintele Rădulescu: „Este un buget al dezvoltării judeţului!”

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, social-democratul Constantin Rădulescu a punctat: „Este un buget al dezvoltării. Aproape 50% din acest buget este destinat dezvoltării judeţului Vâlcea. Vorbim aici despre co-finanţarea unor proiecte, dar şi investiţii pe care Consiliul Judeţean le va face în acest an. Este un buget ofensiv pentru infrastructură, pentru sănătate şi pentru celelalte obiective care înseamnă dezvoltarea judeţului Vâlcea. Trebuie să subliniem că, peste 750 miliarde de lei vechi din acest buget sunt bani care vin din proiecte. Avem acum, peste 120 milioane de euro – proiecte europene, urmând ca până la sfârşitul acestei luni pentru încă trei obiective extrem de importante pentru judeţul Vâlcea – Centrul de la Măciuca, Complexul pentru Servicii al DGASPC Nord şi Muzeul Nicolae Bălcescu să fie semnate proiectele de finanţare cu bani europeni…”, a afirmat preşedintele Constantin Rădulescu.

Liderul consilierilor PNL: „Un buget de sărăcie, prost construit!”

Samoil Vîlcu, liderul grupului consilierilor PNL, nu a venit cu argumente solide în susţinerea afirmaţilor: „Ne-am fi aşteptat, aşa cum ne-am aşteptat şi anul trecut, să avem într-adevăr un buget al dezvoltării, să avem un buget al investiţiilor, să avem un buget care să mulţumească UAT-urile din judeţul Vâlcea, să mulţumească primarii pentru că ar putea să realizeze ceva în localităţile lor. Ca şi anul trecut, este un buget slab, prost construit. Ne-am fi aşteptat ca după o creştere economică de 8% pe care o are România, ne-am fi aşteptat caş i judeţul Vâlcea într-adevăr să primească resurse importante din partea bugetului naţional. Nu se văd aceste resurse! Am cerut să facem o dezbatere publică în legătură cu bugetul pentru a vedea care sunt realităţile din teren, la care să chemăm primarii pentru că ei ştiu cel mai bine ce se întâmplă în localităţile lor…Nu este un buget al dezvoltării, este un buget al nedezvoltării judeţului Vâlcea, un buget de sărăcie, un buget prost construit pe care noi îl vom vota astăzi!.. Sunt glume de bani pe care îi repartizăm astăzi! Este unul dintre cele mai slabe bugete pe care le administrează anul acesta judeţul Vâlcea…”, a susţinut Samoil Vîlcu. În replică, preşedintele Rădulescu a afirmat că bugetul este unul al dezvoltării, nu al consumului. „Am respectat într-un totul legea şi în ceea ce priveşte excedentul şi în ceea ce priveşte repartizarea sumelor. Legea spune clar – sumele din excedent se utilizează pentru dezvoltare! Asta am făcut şi asta vom face. Este opinia dumneavoastră, nu vreau să intru într-o dezbatere toxică”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. Au urmat şi alte luări de cuvânt ale consilierilor judeţeni liberali, pe care vă invităm să le urmăriţi. Bugetul judeţului Vâlcea a fost aprobat, fără votul aleşilor PNL.

Administratie, Flash centru

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: