Breaking News

Breaking News!

TRANŞANT. Concluziile prefectului după discuţiile privind comasarea unor instituţii de învăţământ

Feb 08, 2018

Discuţii oportune şi serioase la şedinţa Comisiei de Dialog Social, organizată astăzi de Instituţia Prefectului pe tema comasării unor instituţii de învăţământ. Atitudinea tranşantă, implicarea şi seriozitatea reprezentantului Guvernului în teritoriu, a transformat şedinţa într-o dezbatere publică în adevăratul sens al cuvântului. Soarta celor două Licee Teoretice „Oltchim” şi „Henri Coandă” a fost decisă în urma mai multor ore de dezbateri punctuale. O întâlnire absolut necesară, care a lămurit situaţii conflictuale care puteau fi evitate dacă exista transparenţă şi consultare.

„Concluzia mea este următoarea: întotdeauna, în orice lucru pe care-l faci, trebuie să existe transparenţă decizională. Se impune respectarea unor criterii şi ele trebuie puse în practică potrivit legislaţiei în vigoare. Acolo unde nu există respectată legislaţia în vigoare, pe anumite componente, evident că Instituţia Prefectului va avea poziţia de respectare a legii…. Din punctul meu de vedere, nu se ajungea în această situaţie dacă exista transparenţă! Se va trece în acea minută exact ce s-a discutat aici cu privire la emiterea hotărârii de Guvern în cazul Liceului Oltchim. Se va menţiona punctul de vedere al sindicatelor – că nu sunteţi de acord cu reorganizarea. Aţi făcut recomandări ca Inspectoratul Şcolar să dea dovadă de transparenţă în viitor în luarea deciziilor şi discutarea acestor situaţii. Acestea au fost cele trei subiecte discutate în principal”, a precizat prefectul Florian Marin.

Decizia în cazul Liceului Tehnologic Henri Coandă: „Şapte-opt săli de clasă vor fi date către Liceul Pedagogic… Rămâneţi acolo şi vă descurcaţi aşa cum trebuie, dar va trebui clarificată foarte bine şi situaţia ITP-urilor care se întâmplă acolo. Toate vor fi clarificate de către Inspectoratul Şcolar”, a afirmat edilul Râmnicului.

În cazul Liceului de Artă poziţia primarului Mircia Gutău rămâne fermă: „Liceul de Artă va rămâne la Liceul de Artă. Să se zbată singuri să se autorizeze… Nimeni nu va elibera autorizaţie pentru 700-800 de elevi şi, atunci se vor restructura singuri”, a conchis edilul, indignat de atitudinea unor profesori de la Arte.

Decizia în cazul Liceului Tehnologic Henri Coandă: „Am demarat deja procedura să elaborăm o Hotărâre de Guvern. După ce voi vedea hotărârea publicată în Monitorul Oficial voi fi de acord la Liceul Oltchim să rămână. Universitatea din Piteşti vrea spaţiul de la Liceul Oltchim, în schimbul terenului de la Unitatea Militară de la Vlădeşti. Cele 25 de hectare vor deveni proprietatea primăriei – le vom moderniza şi vom face un cartier, va hotărî Consiliul Local, iar ei s-au angajat că vă ţin acolo în spaţiu pentru că este şi interesul lor să aibă studenţi. Din punctul meu de vedere problema este rezolvată!”, a conchis primarul Mircia Gutău.

Flash centru, Stirea zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: