Breaking News

Breaking News!

SKI RESORT TRANSALPINA, investiţie în pericol

Oct 24, 2016

Cu toate că s-au investit aproape 35 milioane de euro în construcţia Domeniului Schiabil de la Vidra, care ulterior a fost omologat olimpic, iar ponderea turiştilor creşte exponenţial de la an la an, autorităţile şi factorii politici nu au înţeles că un asemenea proiect sprijinit şi promovat aduce plus valoare.

„Ne dorim să facilităm şi să sprijinim investiţiile!”

Geani Man, consilier local Voineasa, susţine că procedurile de scoatere din fondul forestier a terenurilor  în vederea construirii obiectivelor turistice, sfidează logica:  „Nu este posibil ca pentru trei brazi, să nu poţi construi un obiectiv de câteva sute de mii de euro, care pe lângă faptul că susţine multe locuri de muncă, sprijină şi economia locală. Nu ne dorim să distrugem pădurile! Ne dorim ca într-un cadru organizat să facilităm şi să sprijinim investiţiile acolo unde acestea sunt pe deplin justificate. Asistăm neputincioşi la agresivitatea celor care administrează pădurile când vine vorba de scoatere din circuitul silvic, dar niciodată nu primim răspunsuri la miile de hectare care au dispărut prin defrişări ilegale din pădurile patriei, sau au fost înstrăinate la diverse multinaţionale în vederea exploatării. Acest aspect este uşor criticabil şi din prisma faptului că în acest moment în pragul iernii, în Voineasa nu există parchete pentru exploatarea lemnului de foc, iar din experienţa anilor anteriori mc de lemn depăşeşte ca valoare 220 lei… Probabil, suntem în deşert unde preţul lemnului depăşeşte limita bunului simţ”, a declarat Geani Man.

Terenuri în litigiu

Consilierul local din Voineasa a mai precizat că o bună parte din terenurile situate în imediata apropiere a pârtiei de la Vidra sunt în litigiu. „Procesele în instanţele de judecată pentru aceste speţe durează nejustificat de mult. Proprietarii de drept sau cei care au obţinut corect, prin cumpărare terenurile în vederea dezvoltării unei afaceri, efectiv sunt descurajaţi. Nu există răspundere pentru judecătorii care dau hotărâri halucinante, hotărâri care aduc mari prejudicii pe toate palierele, inamovibilitatea acestora fiind clar prost înţeleasă şi aplicată. Nu putem înţelege nici grupurile sindicale care au administrat staţiunile Vidra-Voineasa, staţiuni care datorită acestui impediment s-au deteriorat până la faza de «ruine» , iar de banii noştri, ai tuturor, care au fost risipiţi pentru aceste obiective, evident nu există vinovaţi”, a punctat Geani Man.

Propunere către politicienii vâlceni

Geani Man susţine că domeniul schiabil este în mare pericol din cauza lipsei de implicare a celor care au decizia: „Pe lângă infrastructura rutieră care lasă de dorit, acestea sunt doar câteva din problemele domeniului Schiabil de la Vidra. Pe această cale lansăm o propunere politicienilor noştri autohtoni, să susţină o lege care să simplifice procedurile scoaterii din fondul forestier a terenurilor din zonele investiţionale de interes naţional, demararea refacerii PUG – PUZ  în Voineasa, să susţină investiţiile private în turism prin cofinanţări directe, să sprijine administraţia publică locală pentru demararea unor proiecte proprii sustenabile din punct de vedere economic, să facă demersurile necesare pentru finalizarea lucrărilor de la Ski Resort Transalpina şi să înţeleagă că trebuie să existe o viziune concretă în vederea dezvoltării turismului din Vâlcea. Dacă nu vrem să avem la Vidra în trei ani un morman mare de fiare, şi o iluzie că turismul vâlcean este pe calea cea buna, trebuie făcut urgent ceva în acest sens”, a conchis consilierul local din Voineasa. (Nicoleta CHERA)

Dezvaluiri

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: