Breaking News

Breaking News!

Senatorul Bulacu, interpelări către Premier şi Ministrul Sănătăţii

Feb 14, 2018

Senatorul PNL, Romulus Bulacu, a adresat recent două interpelări – una către Premierul Viorica Vasilica Dăncilă şi una către Sorina Pintea – Ministrul Sănătăţii. În interpelarea adresată premierului, senatorul liberal ridică problema sinistraţilor de la Alunu, iar Ministrului Sănătăţii îi solicită rezultatele sintezelor privind starea de sănătate a populaţiei şi a activităţilor medico-sanitare.

 

Sprijin financiar pentru familiile sinistrate din comuna Alunu

„Se împlinesc aproape 9 luni de când 8 familii din comuna Alunu au rămas în voia sorţii, după ce autorităţile centrale şi judeţene le-au promis o rezolvare. Sunteţi al treilea prim ministru informat asupra acestei situaţii dramatice din comuna vâlceană şi sper să fiţi primul care va lua măsuri. Coşmarul locuitorilor a început în luna mai 2017, când halda de steril a provocat alunecări de teren masive. 8 familii au rămas pe drumuri şi au fost distruse aproximativ 60 de hectare de pădure şi teren agricol, dar şi platforma drumului judeţean 605C, drum care face legătura cu oraşul Berbeşti. Evaluatorul a concluzionat că despăgubirile solicitate pentru cele 8 gospodării (27 de persoane) se cifrează la 32,7 miliarde de lei. Pentru sinistraţi nu au existat sărbători şi privesc cu deznădejde anul ce tocmai a început. Niciuna dintre familiile rămase sub cerul liber, după alunecarea de teren de anul trecut, nu a fost despăgubită de autorităţi. Oamenii au fost de acord la vremea respectivă să le fie demolate casele pentru a se putea lucra la stabilizarea alunecării de teren. După mai mult de jumătate de an, unii dintre ei locuiesc la rude, iar alţii în centre sociale sau în containere metalice. Halda de steril  ar putea să alunece, oricând, din nou, din cauza ploilor ce vor urma în primăvară. Până acum, sinistraţii au avut mai multe discuţii cu reprezentanţii Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean Vâlcea, dar fără niciun rezultat. Primăria Comunei Alunu, Prefectura Vâlcea, au anunţat mai multe demersuri către ministerele dumneavoastră pentru a putea acoperi prejudiciul estimat, dar fără succes. Posibilităţile de rezolvare ale acestei situaţii par să se blocheze în interiorul actualului cabinet, prin pasarea de la un minister la altul, între factorii decidenţi. Menţionez, de asemenea, că până acum, nimeni nu a fost tras la răspundere pentru dezastrul din primăvara anului trecut. Pe cale de consecinţă, stimată doamnă Prim Ministru, cu autoritatea de care dispuneţi, vă rog să-mi comunicaţi care este punctul dumneavoastră de vedere faţă de situaţia prezentată şi în ce măsură poate Guvernul dumneavoastră să sprijine, cât mai urgent, cele 8 familii rămase pe drumuri în urma alunecărilor de teren din comuna Alunu, judeţul Vâlcea, având în vedere şi solicitările depuse deja de autorităţile locale şi judeţene?”, se arată în interpelarea senatorului liberal vâlcean către premier.

Rezultatele sintezelor privind starea de sănătate a populaţiei şi a activităţilor medico-sanitare

Parlamenatul vâlcean a înaintat o interpelare şi către Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, solicitând rezultatele sintezelor privind starea de sănătate a populaţiei şi a activităţilor medico-sanitare. „Anual, Direcţiile de Sănătate Publică din fiecare judeţ publică pe site-urile lor şi transmit Ministerului Sinteza privind starea de sănătate a populaţiei şi a activităţilor medico-sanitare. Astfel, doamnă ministru, cu autoritatea de care dispuneţi, vă rog să-mi comunicaţi care sunt rezultatele acestor Sinteze şi care sunt măsurile luate de Ministerul dumneavoastră în urma transmiterii acestor date?”, se menţionează în interpelarea adresată Ministrului Sănătăţii.

Flash centru, Politica

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: