Breaking News

Breaking News!

Să avem parte de ceea ce vom vota!

Dec 05, 2016

Aceasta este ultima săptămână de campanie electorală. O săptămână în care candidaţii se străduiesc să vândă cât mai multe iluzii. Spun asta pentru că, indiferent de intenţiile candidaţilor locali, aceştia se vor supune deciziilor partidului, imediat după ce vor accede în Parlament. Pentru că, deocamdată nu am văzut vreun parlamentar de Vâlcea care să bată cu pumnul în masă şi să facă la Bucureşti ceva pentru judeţul nostru. Toţi au avut un comportament duplicitar şi supus în faţa unor decizii care au distrus efectiv judeţul. Indiferent dacă a fost vorba despre Oltchim sau investiţii, toţi au acceptat tacit deciziile centrului. Ca după aceea să vină cu tot felul de poveşti care să temporizeze efectele dezastruoase.

Cam asta a fost până acum forţa parlamentarilor vâlceni, unii dintre ei aflaţi la al doilea mandat. Ce să mai spunem că aceeaşi parlamentari mai candidează pentru încă un mandat… Am putea spune ca este vorba despre tupeu. Dar nu spunem, pentru că până la urma competiţia este liberă şi dacă alţii nu doresc să îşi asume o luptă politică atunci ce rost are?!

Una peste alta important este ca oamenii să iasă la vot şi să sancţioneze sau dacă, ei cred că merită, să promoveze candidaţii preferaţi. Ori partidul preferat care ar putea scoate Vâlcea din mizeria în care a ajuns în aceşti ani. Pentru că, până la urmă implicarea noastră a tuturor însemnă interes faţă de comunitatea în care trăim cu bune şi cu rele. Dacă mă uit pe listele de candidaţi, nu pot spune că în următorii patru ani se va întâmpla şi ceva bun pentru Vâlcea. Deoarece, cu riscul de a mă repeta, am văzut că Bucureştiul stabileşte direcţiile de dezvoltare arbitrar atât timp cât reprezentaţii judeţului nostru sunt nişte bieţi mieluşei care îşi apără doar propriile interese, cu frica în sân să nu-i deranjeze pe mahării de la centru. Aşadar, nu îmi rămâne decât să vă invit la vot şi să avem parte de ceea ce vom vota. Votul vostru contează! Uneori.

Editorial

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: