Breaking News

Breaking News!

Robert Schell a devenit un primar de meserie

Feb 27, 2017

Am spus mereu că a fi primar înseamnă să îţi iubeşti localitatea şi oamenii. Am spus mereu că trebuie să îţi placă ceea ce faci şi să îţi placă să faci bine oamenilor tăi. Pentru că nu peste tot primarii aleşi au chemare. Şi nu peste tot primarii aleşi îşi iubesc oamenii. A fi primar devine în sine o meserie la un moment dat. Am enunţat din acest colţ de pagină multe exemple de primari cu veleităţi, dar şi oameni aleşi doar pentru că au dorit să îşi satisfacă anumite dorinţe. Astăzi, ne-am oprit la Robert Schell, primarul din Brezoi, primar devenit de meserie. Ca şi la Horezu unde primarul este mult mai “tânăr” ca vechime, am reuşit să înţelegem că Robert Schell are într-adevăr o viziune asupra localităţii sale.

Cândva, un oraş înfloritor, dispariţia industriei a lăsat Brezoiul fără viaţă. Numai că de câţiva ani buni, există aici un primar care reuşeşte să ofere o şansă acestei comunităţi, spunem noi speciale. Cu oameni muncitori şi dornici de viaţă. Proiectele lui Schell sunt nenumărate. Însă am observat o diversitate a acestora, semn că îi place ceea ce face şi îşi iubeşte oamenii din oraş. De aceea nu se limitează doar la ceea ce poate că ştie mai bine ca domeniu, ci învaţă mai mult. Proiecte pe POCU pentru  locuri de muncă. Proiecte de drumuri, apă-canal, foraje pentru apă geotermală.

Robert Schell oferă noi şanse acestui oraş, cândva centru prosper cu o diversitate culturală care dădea bogăţie prin oamenii săi. Mai mult decât atât, am observat o atitudine simplă  a primarului, fără  aere de atotştiutor. Fără aere de om care, ajuns deja la o maturitate în administraţie, ar lăsa senzaţia, că se înjoseşte la Brezoi. Nu! Robert Schell îşi continuă proiectele pentru că ştie că, numai cine nu îşi doreşte, nu mai are ce să lucreze pentru oamenii săi din localitate. Altminteri, daca îţi doreşti şi îţi place ce faci, pentru că îţi iubeşti oamenii şi locurile natale, atunci aduci un plus de bunăstare an de an. Iar primarul de la Brezoi arată că an de an, are planuri pe care şi le urmăreşte cu străşnicie. Şi nu o face numai declarativ, pentru că rezultatele se văd cu ochiul liber. Dar, aşa cum spuneam, mereu mai e ceva de făcut. Acela este un primar de meserie, iar Schell a devenit un astfel de exemplu.

Editorial

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: