Breaking News

Breaking News!

Razie organizată de Poliţia municipiului Râmnicu Vâlcea

Sep 14, 2017

Azi, 14 septembrie, între orele 11.00 – 14.00, Poliția Muncipiului Râmnicu Vâlcea a organizat și pus în aplicare un plan de razie, în care au fost desfășurate 10 acțiuni punctuale, la care au participat în sistem integrat 85 de polițiști de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea criminalității economice, criminaliști și intervenție rapidă. În doar trei ore au fost constatate patru infracţiuni în flagrant delict, au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.000 de lei și a fost depistată o persoană față de care era declanșată procedura de dare în urmărire națională pentru activități judiciare.

 

284 de persoane legitimate, 34 conduse la sediul poliţiei

Acţiunea a avut ca scop creșterea siguranței cetățeanului, prin prevenirea și combaterea faptelor de natură penală și contravențională, acționându-se pe toate liniile de muncă ale poliției, pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. Astfel, poliţiştii au legitimat 284 de persoane, dintre care 34 au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, fiind depistată o persoană față de care era declanșată procedura de dare în urmărire pentru activități judiciare de către statulul german. Totodată, au fost verificate 95 de autovehicule și 18 societăți comerciale.

107 sancţiuni contravenţionale

Au fost constatate 4 infracțiuni în flagrant delict, dintre care 3 infracțiuni de natură economică, privind contrafacerea de marcă, fiind confiscate produse în valoare de 5.300 de lei, respectiv: îmbrăcăminte, încălțăminte și jucării și o infracțiune de natură judiciară, constând în depistarea unui autor de furt. De asemenea, au fost aplicate 107 sancțiuni contravenționale, în valoare de  peste 21.000 de lei, după cum urmează: 84 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice; 7 sancţiuni contravenţionale prevăzute de Legea nr. 61/1991, privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordini și liniștii publice; 4  la Legea nr. 12/1990, privind  protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite; 7 contravenţii prevăzute de O.U.G. 97/2005, privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români și o sancţiune prevăzută de Legea specială nr. 38/2003, privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, față de un conducător auto, care a efectuat transport de persoane în regim taxi. În acest caz s-a dispus suspendarea

dreptului de utilizare a autovehiculului, pentru 6 luni, întrucât nu a deținut autorizație taxi valabilă. Poliţiştii rutieri au retras 6 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege și reținut 1 permis de conducere pentru depășirea regimului legal de viteză. La această razie, cei 85 de polițiști au beneficiat de sprijinul a 20 de jandarmi, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea și a 6 polițiști locali de la  Poliția Locală Râmnicu Vâlcea. Activităţile continuă şi la această oră cu privire la cele 34 de persoane conduse la sediul Poliției Municipiului Râmnicu Vâlcea, în cadrul dosarele penale aflate în cercetare.

Flash centru, Local

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: