Breaking News

Breaking News!

PRU poate fi surpriza acestor alegeri

Noi 27, 2016

Scandalurile politice se ţin lanţ acum, în campanie electorală. Cel puţin la Bucureşti unde Ziua Naţională a României a devenit motiv de dispută, după decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a nu invita o serie de oameni politici la Cotroceni. La Vâlcea, evoluţiile politice par simple şi mai ales predictibile. Liberalii lui Buican care nu par să tragă prea mult la căruţa lui Cioloş. Chiar preşedintele Buican la o emisiune televizată recunoştea că fostul premier Călin Popescu Tăriceanu – acum seful ALDE a fost liberalul cu cea mai bună guvernare liberală de după 1989. Aşa că noi ce am mai putea spune decât că probabil are dreptate?! Şi pesediştii lui Rădulescu care, pe lângă o structură de partid impresionantă, beneficiază de sprijinul masiv al primarului Gutău. Au mai rămas celelalte partide care începând cu ALDE, fiecare au şansa lor. Ca şi ALDE, PMP beneficiază de forţa de tracţiune a lui Traian Băsescu. USR pare absent în ciuda zvonurilor că există anumite forţe care trag ca scorul USR să fie unul cu două cifre. Alegătorii vor decide.

Ar mai fi Partidul România Unită care este unul dintre cele mai vocale. Pornit cu un mesaj puternic axat pe componenta naţională într-o ţară în care marile corporaţii controlează nu numai piaţa, dar se pare că şi instituţii întregi prin diferite prelungiri ale unor ONG-uri, PRU pare să fie altceva. Preşedintele Bogdan Diaconu reuşeşte să facă o echipă interesantă cu Sebastian Ghiţă, în timp ce mesajele lor sunt limpezi şi scurte. Ţara trebuie să fie a românilor, asta neînsemnând că trebuie cineva eliminat din România. Locuri de muncă bine plătite şi sprijinirea capitalului românesc distrus efectiv în acest moment. Spuneam că Diaconu şi Ghiţă formează o echipă interesantă, la fel cum la Vâlcea – Florin Brăgău şi Dorel Jurcan par să se completeze reciproc.

Mesajele PRU pot avea succes mai ales acum, cu puţin timp înaintea Centenarului Marii Uniri. Un proiect de ţară veritabil şi nu unul pur declarativ poate fi scânteia prin care PRU să reuşească să intre în Parlament cu un scor care să îi permită să îşi negocieze măsuri din programul politic. Pentru că, dacă ne uităm la evoluţia acestui partid, nu putem spune decât că a prins foarte repede în rândul românilor şi poate fi surpriza acestor alegeri. Rămâne de văzut! Ceea ce se poate spune este că în actuala situaţie, o viitoare coaliţie de guvernare va avea mult mai mult spaţiu de mişcare cu PRU în Parlament. Altfel, lucrurile se pot complica mult, cel puţin pentru PSD. În orice caz, vedem că liderii de la centru au un rol cheie în a tracta asemenea partide. Iar Ghiţă şi Diaconu sunt destul de vocali ca să nu lase nimic netaxat. Indiferent că este vorba despre instituţii sau oameni politici.

Editorial

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: