Breaking News

Breaking News!

Propunerea consilierilor judeţeni PNL: Centru de Sănătate Multifuncţional în Bălceşti

Mai 28, 2018

Liberalii vâlceni propun soluţii pentru asigurarea asistenţei medicale a peste 50.000 de locuitori din sud-vestul judeţului Vâlcea

         În data de 22 mai 2018, grupul consilierilor liberali din cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea a depus un proiect de Hotărâre de Consiliu Judeţean în vederea înfiinţării unui Centru de Sănătate Multifuncţional în localitatea Bălceşti. Proiectul de hotărâre propus de cei 13 consilieri judeţeni liberali prevede modificarea statului de funcţii al Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea astfel încât în localitatea Bălceşti să poată fi deschis un Centru de Sănătate Multifuncţional cu 13 paturi care să funcţioneze în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

         Aprobarea proiectului de hotărâre propus de consilierii judeţeni ai PNL reprezintă cea mai bună şi rapidă soluţie de a oferi celor peste 50.000 de locuitori din sud-vestul judeţului Vâlcea acces rapid la servicii minime medicale. Consilierii judeţeni liberali subliniază că în vederea asigurării asistenţei medicale pentru localităţile din zona de sud-vest a judeţului (după desfiinţarea în anul 2011 a Spitalului Bălceşti), a fost organizată încă din anul 2015 o structură în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Din păcate, pentru că până acum nu au fost prevăzute posturi pentru aceasta, nici acum Centru de Sănătate propus nu este funcţional, ceea ce privează cei 50.000 de locuitori ai zonei de asistenţă medicală.

         Propunerea consilierilor judeţeni ai PNL reprezintă cea mai bună soluţie şi pentru că necesită cheltuieli de funcţionare mai mici în comparaţie cu alte variante prevăzute de lege: centre de sănătate cu personalitate juridică, centre medico-sociale etc. Mai mult decât atât, în condiţiile în care Consiliul Local al oraşului Bălceşti nu are resurse financiare necesare funcţionării unui Serviciu de Sănătate organizat sub autoritatea sa, iar cetăţenii cărora s-ar adresa au domiciliul şi în alte localităţi din zonă, este în responsabilitatea Consiliului Judeţean asigurarea accesului celor 50.000 de cetăţeni la asistenţă medicală.

         Reprezentanţii PNL Vâlcea îşi exprimă speranţa că acest proiect de hotărâre va fi susţinut de toate forţele politice din Consiliul Judeţean Vâlcea şi în special de Preşedintele CJ şi al PSD, domnul Constantin Rădulescu, care a promis, în repetate rânduri, încă de acum 2 ani, găsirea unor soluţii pentru asigurarea asistenţei medicale a locuitorilor din zona Bălcești. Ţinând cont că până în prezent aceste promisiuni nu s-au materializat, precum şi de faptul că soluţia liberalilor vâlceni este cea mai rapidă şi ieftină variantă pentru asigurarea asistenţei medicale celor peste 50.000 de locuitori din sud-vestul judeţului Vâlcea, nu vedem niciun motiv serios pentru neadoptarea acestui proiect de hotărâre în şedinţa CJ de la finele acestei luni.

Flash centru, Stirea zilei

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: