Breaking News

Breaking News!

POLIŢIA AVERTIZEAZĂ! Înşelăciuni prin apeluri telefonice

Aug 04, 2017

Metoda apel ratat Franţa

În ultima perioadă, reţelele de socializare au fost inundate cu atenţionări cu privire la o nouă modalitate de a înşela oamenii pe telefonul mobil. Reţeta este cât se poate de simplă. Posesorul unui abonament, indiferent de reţea, primeşte un apel de la un număr de telefon cu prefixul de ţară +33, adică prefixul Franţei. Apelul este foarte scurt, uneori nici nu poate fi remarcat, dar rămâne în lista de apeluri pierdute. Dacă posesorul abonamentului sună înapoi pe acelaşi număr, face o mare greşeală. În momentul în care a fost efectuat apelul, acesta nu mai poate fi oprit decât dacă este scoasă bateria din telefon. În acest fel, apelatul îşi încarcă cartela sa de telefon cât timp îi permite apelantul. În ultima perioadă, mai mulţi romani au primit astfel de apeluri. Dacă totuşi aţi apelat un astfel de număr de telefon şi nu reuşiţi să opriţi apelul, în cel mai scurt timp scoateţi bateria şi lăsaţi telefonul aşa cel puţin 5 minute.

Metoda apel ratat Tari Africane şi altele

Sute de români au primit, încă din 2016, scurte apeluri de la numere cu prefix ale unor ţări africane.  Reprezentanţii firmelor de telefonie mobilă recomandă clienţilor să nu apeleze înapoi, fiind vorba de o posibilă fraudă, poliţiştii vâlceni însă, nu au primit încă sesizări în acest sens. O practică similară s-a petrecut în Constanţa, în urmă cu cinci ani, când o reţea de români, folosind conturile unui offshore din Belize, a realizat înşelăciuni folosind numere cu suprataxă. Oamenii spun că apelurile s-au realizat spre miezul nopţii de obicei şi în cursul dimineţii, fiind de foarte scurtă durată. Prefixele diferă, însă printre ele sunt numele de telefon din Sudan, Zimbabwe, Burundi sau Africa de Sud. Oamenii susţin că la apel răspunde un robot cu voce feminină, care foloseşte limba română, însă incorect gramatical.  Românii care au sunat înapoi spun că s-au trezit având costuri suplimentare între 0,7 – 2 euro pe factură.

Poliţia vă recomandă, în cazul în care sunteţi apelat de un astfel de număr şi  nu aveţi rude sau prieteni apropiaţi în ţările respective, să nu apelaţi înapoi numărul respectiv. Puteţi fi victima unei înşelăciuni.

Actualitate, Flash centru

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: