Breaking News

Breaking News!

Oierii de munte şi-au dat mâna cu francezii la Călimăneşti

Apr 25, 2017

Federaţia Oierilor de Munte din România, Federaţia PRO AGRO, Asociaţia AGROM-RO şi  Asociaţia Agricolă ŢARA LOVIȘTEI a organizat,  la sfârşitul săptămânii trecute, la Centrul de Congrese şi Expoziţii Nord Oltenia din Călimăneşti, evenimentul „Ziua porţilor deschise, oieritul montan românesc – cooperarea cu Franţa”, cu participarea reprezentanţilor asociaţiei profesionale ROMselection din Franţa. Alături de autorităţile vâlcene, specialişti şi crescători de animale, la eveniment au participat reprezentanţi din ministerul agriculturii şi  ambasadorul Franţei în România,  preşedinţi ai asociaţiilor de profil din cele două ţări. A fost organizată o expoziţie de ovine, cu prezentarea produşilor rezultaţi în urma încrucişării berbecilor din rasele Vendeen şi Alba de Masivul Central cu femele din rasele Ţurcană şi Ţigaie,  prezentarea de  rase şi produşi din rasele autohtone şi o conferinţă cu prezentarea concluziilor privind implementarea Protocolului de colaborare a Federaţiei Oierilor de Munte din România cu  ROMselection (Franţa), în Proiectul de producere a cărnii de oaie pentru piaţa vestică.

IMPLICARE. Prezent la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu a reafirmat interesul domniei sale, precum şi al instituţiei pe care o conduce în a fi un suport al tuturor acţiunilor realizate în logica binelui, cu impact la nivel local şi naţional şi a salutat iniţiativa federaţiilor oieritului montan de a organiza această primă manifestare la Seaca, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Vâlcea şi Primăria Călimăneşti. „Felicitări organizatorilor şi tuturor participanţilor! Să ne revedem sănătoşi şi cu veşti bune şi la anul! Fiind parteneri la acest eveniment, simt că lucrurile încep să se mişte aici, la Seaca. Vom mai organiza evenimente la Seaca, îi vom da centrului utilitatea ce trebuia să i se dea de la început. Mă voi implica personal în bunul mers al Centrului Seaca”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

 

SPRIJIN. „Am avut deosebita plăcere de a participa la evenimentul «Ziua Porţilor Deschise Oieritul Montan Romanesc – Cooperare cu Franţa», organizat de Asociaţia Agricolă «Tara Loviştei» cu sprijinul Consiliului Judeţean Vâlcea şi Primăria oraşului Călimăneşti. Întâlnirea a vizat două puncte importante pentru parteneriatul dintre România şi Franţa: vizitarea expoziţiei de ovine, cu prezentarea produşilor rezultaţi în urma încrucişării berbecilor din rasele Vendeen şi Alba de Masivul Central, cu femele din rasa Ţurcană şi Tigaie şi conferinţa cu prezentarea concluziilor privind implementarea Protocolului FOMR (România) – ROMselection (Franţa) în Proiectul de producere a cărnii de oaie pentru piaţa vestică şi prezentarea acţiunilor de implementare în continuare a Protocolului de cooperare. Creşterea şi exploatarea ovinelor denumită păstorit sau mai corect oierit, reprezintă în mod cert una dintre cele mai vechi ocupaţii ale omenirii. În calitate mea de parlamentar, asigur pe această cale pe toţi cei implicaţi în sectorul agricol, că îmi voi canaliza atenţia şi îi voi sprijini în toate proiectele întreprinse benefice dezvoltării acestui domeniu de activitate şi judeţului. Felicit preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, pe domnul primar Florinel Constantinescu şi pe cei implicaţi în organizarea pentru reuşita frumosului eveniment!”, a declarat deputatul PSD, Eugen Neaţă prezent la eveniment. (Cristian BERENDEŢ)

Actualitate, Flash centru

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: