Breaking News

Breaking News!

O nouă investiţie de anvergură la Drăgăşani
Piscină acoperită în Parcul Batca

Mai 15, 2018

Consilierii locali din Drăgăşani au aprobat recent o hotărâre privind studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru investiţia „Amenajare ştrand acoperit Batca Drăgăşani”. Valoarea obiectivului de investiţii se ridică la 986.705,78 lei fără TVA. Potrivit declaraţiilor primarului Cristian Nedelcu durata de execuţie a lucrării este de 3 luni.

 

Locaţie optimă

Primarul Cristian Nedelcu a punctat faptul că realizarea investiţiei „Amenajare ştrand acoperit Batca” va oferi locuitorilor municipiului Drăgăşani, precum şi a localităţilor învecinate o activitate plurifuncţională: sportivă, educativă, de igienă, de distracţie şi comercială. În plus, va păstra şi noţiunea de bazine pentru înot, educaţie şi timp liber, întărind astfel noţiunea de sport pusă în slujba publicului, indiferent de vârstă, pregătire fizică sau de categorie socio-profesională. „Scopul investiţiei «Amenajare ştrand acoperit Batca» constă în realizarea unei piscine acoperite, cu structura rezistentă din panouri de oţel zincate, plastifiate, finisate la interior cu membrană din PVC. Structura presostatică cu dublă membrană va acoperi piscina pe toată perioada sezonului rece, aceasta fiind demontabilă în totalitate. Prin realizarea acestei piscine acoperite, prevăzută cu vestiar se doreşte să se asigure o locaţie optimă din punct de vedere al modernizării şi dotării, unde cetăţenii Municipiului Drăgăşani să înveţe să înoate, să desfăşoare diverse activităţi sportive şi chiar să găzduiască competiţii sportive interne organizate între instituţiile de învăţământ locale şi chiar învecinate. Amplasamentul ştrandului existent este în Zona de Agrement Batca şi aparţine domeniului public al Municipiului Drăgăşani. Piscina acoperită va fi prevăzută cu vestiar şi va fi amplasată în cuva bazinului existent din cadrul Ştrandului Batca, obiectiv ce urmează a fi modernizat”, a precizat primarul Cristian Nedelcu.

Bazin de înot

Unul dintre obiectivele administraţiei din Drăgăşani constă în dezvoltarea locală şi regională prin realizarea unui program de investiţii în infrastructură socială, sportivă şi de agrement. Beneficiarii direcţi ai acestei investiţii sunt locuitorii oraşului sau ai regiunii, precum şi elevii de la instituţiile de învăţământ locale, turişti, alte instituţii publice, operatori economici, dar şi posibili investitori care vor dezvolta proiecte turistice, sportive, recreative şi de relaxare-recuperare în municipiul Drăgăşani. Piscina cu destinaţie publică, cu frecventare liberă, deschisă publicului va avea o dimensiune de 16,00mX 8,00 m, h – 1,40m şi va fi prevăzută cu instalaţiile aferente. Volumul de apă din piscină va fi recirculat şi filtrat în totalitate, fără zone moarte sau zone preferenţiale. Capacitatea piscinei este de 43 persoane. Durata de execuţie a lucrărilor este de 3 luni. (Cristian BERENDEŢ)

Primari in vizor

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: