Breaking News

Breaking News!

Noi investiţii în comuna Muereasca. Proiectele primarului Ungureanu

Apr 03, 2017

Finalizarea investiţiei privind alimentarea cu apă a localităţii, demararea lucrărilor privind consolidarea şi modernizarea drumurilor comunale, amenajarea unui târg săptămânal, spaţii de joacă pentru micuţii de la grădiniţe, reamenajarea casei parohiale de la Muereasca de Jos, construirea unui nou pod, gazon sintetic la Şcoala Muereasca, consolidarea unor zone afectate de alunecări de teren, amenajarea parterului clădirii în care îşi desfăşoară activitatea primăria sunt doar câteva dintre priorităţile primarului Ion Ungureanu din Muereasca.

 

Proiecte, la un pas de finalizare.    

În comuna Muereasca s-a reuşit finalizarea unui investiţii de amploare – alimentarea cu apă, iar primarul Ion Ungureanu are noi proiecte ambiţioase:  „La ora actuală avem în derulare investiţia privind aducţiunea cu apă în comuna Muereasca din sursa Brădişor. Lucrarea este aproape finalizată. S-a introdus apă pe conductă şi se face echilibrarea presiunii în conductă şi apoi vom începe racordarea gospodăriilor. După ce finalizăm acest lucru vom încerca să convingem cetăţenii în număr cât mai mare, într-un termen scurt, să se racordeze la această aducţiune cu apă, astfel încât în perioada următoare să putem demara lucrările privind modernizarea şi consolidarea drumurilor comunale. Mai sunt anumite zone unde se impun lucrări de consolidare. Noi am făcut adrese şi o solicitare către Ministerul Dezvoltării pe Ordonanţa 28 cu privire la asfaltarea şi modernizarea unui tronson de drumuri comunale în lungime de 5,8 km. Să sperăm că găsim înţelegere acolo şi vom primi finanţare. Intenţionăm ca din luna august să demarăm lucrările privind modernizarea drumurilor din localitatea noastră…”, a declarat primarul Ion Ungureanu.

Investiţii în şcoli şi grădiniţe

Primarul Ungureanu acordă atenţia cuvenită şcolilor şi grădiniţelor, creând condiţii optime copiilor din localitate. „De asemenea, la Şcoală la Muereasca de Sus, la baza sportivă am vrea să punem gazon sintetic. În urmă cu aproximativ trei ani acolo s-a produs o alunecare de teren. Noi am făcut consolidare de maluri în zona respectivă şi am amenajat şi baza sportivă, dar mai avem de pus acest gazon sintetic. Cred că anul acesta vom reuşi să facem şi acest lucru. Intenţionăm, de asemenea să înlocuim două centrale termice, deoarece cele existente sunt într-o stare avansată de degradare… Cazanele sunt uzate şi se impune schimbarea acestora. Ne-am propus să facem nişte spaţii de joacă pentru copiii la grădiniţele din satele Muereasca de Jos şi Muereasca de Sus”.

Amenajarea unui târg săptămânal

Un alt obiectiv aflat pe lista de priorităţi a primarului din Muereasca îl reprezintă amenajarea unui târg săptămânal, lucrarea urmând a fi executată cu fonduri din bugetul local: „Intenţionăm amenajarea unui târg de săptămână în satul Muereasca, să dăm posibilitatea oamenilor să-şi facă aprovizionarea cu cereale. Să intervină acele schimburi de produse, cum se făcea în anii anteriori – ceea ce produc ei pe plan local – ţuică, pomicultură, fructe să le dea la schimb, să primească cereale – grâu sau porumb. Am dat deja drumul la proiect. Acesta va fi gata în maxim două săptămâni. Vom încerca din venituri proprii să realizăm această investiţie. ”, a declarat primarul din Muereasca.

Reamenajarea casei parohiale de la Muereasca de Jos

„La Parohie la Muereasca de Jos, ne-am propus să alocăm fonduri pentru reamenajarea şi reabilitarea casei parohiale. De asemenea, se impune montarea unei centrale pentru biserică şi casa parohială…”, a subliniat primarul. Se intenţionează consolidarea drumurilor comunale din localitate. De asemenea, se doreşte o regularizare a pârâului Tulbura, deoarece din cauza eroziunii care s-a produs sunt puse în pericol mai multe gospodării şi peste 10 hectare de teren. „Dacă vom reuşi să facem regularizarea cu ziduri de sprijin, cu praguri de fund, gabioane atunci, bineînţeles putem stopa şi alunecările de teren şi în acelaşi timp şi eroziunea produsă de acest pârâu”.

Un nou pod

„Pe lângă aceste lucrări mai avem şi alte proiecte. Anul trecut am finalizat podul în satul Andreeşti, iar anul acesta intenţionăm să mai facem un pod pentru că, în zona respectivă există un alt pod, dar care a fost afectat de viiturile produse pe pârâu. Este vorba de un pod făcut de oameni, cu propriile lor posibilităţi. Consider că acolo se impune construirea unui nou pod pentru că face legătura între drumul judeţean şi drumul cătunal de acolo şi este o zonă unde sunt vreo 17 familii. Dacă, Doamne fereşte, podul se rupe la o altă viitură oamenii vor rămâne izolaţi”, a subliniat primarul din Muereasca. Primarul Ion Ungureanu a mai precizat că intenţionează să amenajeze parterul clădirii în care-şi desfăşoară activitatea primăria, dar şi să întocmească PUG-ul localităţii. (Cristian BERENDEŢ)

Flash centru, Primari in vizor

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: