Breaking News

Breaking News!

Nătângii ahtiaţi după funcţii, la PNL

Apr 03, 2017

Alegerile la liberali constituie un prilej pentru o nouă pagină a exemplului privind demagogia politică dusă la extrem. Altceva nu putem concluziona din modul deşănţat în care înţeleg, cel puţin unii dintre peneliştii vâlceni, să facă politică. Aşa că nu avem încotro decât să radiografiem cât mai fidel acest tablou, în opinia noastră jalnic, al unei organizaţii conduse efectiv spre disoluţie. De altfel,  nu este nici o deosebire între ceea ce se întâmplă la Vâlcea şi la Bucureşti. Haos. Interese mărunte. Mediocritate. Actualul preşedinte al PNL Vâlcea, Cristian Buican, a cam făcut tot ceea ce şi-a dorit în ultimii ani. Şi foarte bine a făcut, că doar de aceea era preşedinte. Numai că interesele sale personale, dublate de ineficienţa unor decizii la fel de personale, au dus organizaţia vâlceană a PNL în haosul de astăzi. Desemnări discutabile şi contestabile… Decizii aberante atunci când a fost vorba despre Consiliul Judeţean, dar şi candidaturi la fel de suspecte pentru parlamentare l-au dus pe Buican acolo unde este astăzi. Adică în poziţia de ghiocel, retractându-şi multe dintre declaraţiile făcute cu înflăcărare în urmă cu nişte ani. Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg.

De exemplu a declarat ca nu stă mai mult de două mandate. Şi ce să vezi?! Acum mai vrea un mandat. Iar asta în condiţiile în care rezultatele sunt sub limită într-un judeţ lăsat pe mâna PSD. Probabil că acesta este de fapt şi motivul pentru care ar mai vrea o tură. Insuccesele personale care acum nu îi permit o retragere onorabilă. Deci, tot interese personale… Consiliul Judeţean pierdut… Rezultat dezastruos la parlamentare… Aşa că şanse slabe de a reveni pe cai mari curând.

Ne permitem să-i amintim domnului Buican despre „deschiderea” pentru comunicare cu toată lumea despre care vorbea când a obţinut şefia PNL, în septembrie 2009. Asta cum o fi făcut-o până acum?! Prin intermediul DNA?! Prin indivizi trimişi, mai mult sau mai puţin, ca să dea în gât şi să reclame nişte adversari politici? Întrebăm şi noi, nu dăm cu parul. Chiar ar fi de aflat cum ţine căile de comunicare deschise domn’ preşedinte, pierzător lamentabil al întregului judeţ în faţa PSD. Spunem asta cu părere de rău, pentru că opoziţia se face cu creier. Cu argumente şi cu luptă politică. Şi nu cu interese personale ale unora de a ajunge în funcţii sau cu reclamaţii pe la DNA.

Una peste alta, alegerile de la PNL vor fi o piesă proastă din care vom pierde toţi. Asta dacă nu va ieşi până la urmă în faţă un liberal adevărat. Un liberal care să ştie să pună punctul pe I, într-un judeţ ajuns în halul în care a ajuns tocmai din cauza mediocrităţii. A intereselor personale. A promovărilor obscure. Şi a nătângilor de tot felul, ahtiaţi după funcţii.

Editorial

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: