Breaking News

Breaking News!

Mutanţi laşi şi ipocriţi

Oct 31, 2017

Din ce în ce mai mult cred că nu ne vom lecui vreodată în ceea ce privește preferința pentru distorsionarea realităților care ne înconjoară. Mentalităţile moştenite dintr-o perioadă neagră a istoriei noastre ne lasă tributari unor atitudini care nu au nimic de-a face cu reconstruirea unui sistem al valorilor, care să ne ducă spre progres. Ipocrizia este principala caracteristică a acestor indivizi, şcoliţi prea târziu în viață, ca să îşi mai schimbe ceva în comportamentul lor și să mai poată discerne corect încotro ne îndreptăm. Vâlcea a ajuns din punct de vedere economic pe marginea prăpastiei din cauza politicienilor care sunt scuipaţi, dar care au fost influențați, uneori major, de ideologi pentru care arginții contau mai mult decât orice. Astăzi, ideologii plâng de foame… Au uitat schemele mizerabile prin care au cocleţit şi au produs tensiuni neproductive între actorii economici şi cei politici de prea multe ori. De aceşti indivizi s-au folosit șmecherii, care au pus mâna pe judeţ şi care acum stau, bine mersi, râzându-și în barbă. Acum ideologii plâng pentru că politicienii s-au prins de rolul lor nefast, chiar toxic. S-au prins de ipocrizia celor pentru care doar arginţii contează. Și încep să muște… De foame. Din păcate pentru ei, nu mai au dinţi. Şi i-au pierdut muşcând din creditul pe care opinia publică l-a acordat. Sunt singurii vinovaţi pentru devierile morale. Nu avem drumuri, strigă ei, deși s-au anunţat finanţări uriaşe în judeţ. Nu avem cultură… Doar dacă cineva îi pune pe ei în capul mesei. Toţi cei aflaţi la putere fură banii europeni. Pentru că așa cântă Opoziția la Bruxelles. Și, dacă ne mai dă şi o plimbare cu un şpriţ, îşi ascut condeiul, tocit de atâta urâciune şi mizerie de cât au produs de-a lungul vieţii. De compătimit!

Ideologii care plâng acum au avut o şansă mare. Dar au fost mediocri şi meschini. Şi ei sunt aceia care şi-au împins copiii să plece din ţară, iar acum se bat cu pumnii în piept că au fost trași pe sfoară. S-au complăcut, de fapt, într-un joc murdar, influențat major de caracterul lor slab şi adânc coruptibil. Şi ei au muşcat din averea publică, într-o formă sau alta. Şi ei au avut avantajele lor în faţa omului de rând. E drept că a fost vorba doar despre firmituri… Dar poate atât meritau… Acum plâng soarta judeţului. Nu le-a păsat niciodată decât de ei. Ipocriţi, din nou! Dacă le păsa construiau ceva, dar au uitat intrigile şi murdăriile promovate împotriva unora sau altora, în funcţie de șprițurile şi argintii primiţi în anumite momente. Măcar dacă ar recunoaște, în ultimul ceas, că au fost trași pe sfoară… Măcar atât. Dar ei nu pot… Trăiesc în globul lor de sticlă.

Le prevăd un sfârșit urât, în singurătatea de care se tem cel mai mult. Ignorarea acestor indivizi este cea mai bună soluție. Şi ei au nenorocit acest județ, alături de politicienii pe care îi înjură. Ăia bătrâni. Acum, acești codași bătrâni au ajuns să dea vina pe alţii. Alţii,  care le-ar putea fi copii. Până acolo a ajuns ipocrizia. Iar asta nu pentru că oamenii nu ar munci. Ci doar pentru că nu le mai cântă în strună. Pentru că nu le mai achită șprițurile… Plimbările… Și benzina. Ce tablou odios! Istoria îi va şterge cu buretele indiferent de câte titluri şi diplome îşi vor mai cumpăra.  Și, da! Cred că e mai bine ca odraslele lor să pribegească. Nu au nici o moştenire frumoasă. Cred că, de fapt, de aici vine o altă  suferință a lor. Ei ştiu că totul se plătește și preferă ca, după ce vor sfârşi în neputinţă şi singurătate, odraslele lor să nu achite nota de plată. Se mint singuri. Şi mai ales arată pe alţii cu degetul pentru vinovăţia lor. Nici măcar atunci când vine vorba despre urmaşii lor nu îşi asumă nimic. Le lasă moştenire numai urâciune. Ce mutanţi moralişti a născut și democrația asta postdecembristă! Mutanţi plini de ură şi dezbinare. Laşi şi ipocriţi. Lipsiţi de caracter şi profitori. Invidioşi şi găinari.  Epoca lor se apropie de final. Cred că, înainte de a arunca cu piatra, trebuie să te uiţi în propria ogradă. Nu poţi judeca corect, dacă eşti fără nici un Dumnezeu… Dar despre asta, data viitoare!

P.S. Până atunci avem alegeri la Vlădești şi văd că unii mai şi muncesc. Cosac a văzut care este ritmul de lucru la şeful său de partid şi cred că nu va fi o alegere proastă pentru această comună importantă pentru județ. Rămâne doar să demonstreze că a meritat.

Editorial

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: