Breaking News

Breaking News!

MANDAT PĂTAT. Fapte penale în Primăria Mălaia. Decontări pentru lucrări fictive!

Mar 13, 2017

Raport devastator al Camerei de Conturi Vâlcea la Primăria Mălaia. Au fost sesizate organele competente pentru aspectele de natură penală depistate de inspectorii Camerei de Conturi Vâlcea în urma controlului efectuat la începutul anului trecut (07.04.2016 – 11.05.2016), fapte petrecute în mandatul social-democratului Sergiu Bogdan. Inspectorii Camerei de Conturi Vâlcea susţin că au fost acceptate la plată şi decontate situaţii de lucrări ce conţineau lucrări neexecutate, utilaje şi dotări nemontate precum şi echipamente sanitare inexistente, valoarea prejudiciului fiind de 99 mii lei. De asemenea, inspectorii Camerei de Conturi Vâlcea au identificat plata unor lucrări de construcţii montaj şarpantă la obiectivul de investiţii „Execuţie mansardă la clădirea vestiarelor bazei sportive” deşi contravaloarea respectivelor lucrări a mai fost achitată în luna decembrie 2011.

 

Lucrări doar pe hârtie  

Inspectorii Camerei de Conturi Vâlcea au depistat numeroase nereguli la Primăria Mălaia. La obiectivul de investiţii „Dezvoltarea infrastructurii sportive a comunei Mălaia”, au fost acceptate la plată şi decontate situaţii de lucrări ce conţineau date nereale, respectiv: lucrări neexecutate, utilaje şi dotări nemontate la instalaţia de încălzire, canalizare, iluminat, precum şi echipamente sanitare inexistente, fiind astfel efectuate plăţi nejustificate în sumă totală de 58 mii lei. Au fost calculate accesorii în sumă de 41 mii lei. La obiectivul de investiţii „Extindere alimentare cu apă sat Ciunget, comuna Mălaia, prin captare izvor Gruiu Negru”, au fost acceptate la plată şi decontate situaţii de lucrări, neînsoţite de documente justificative. De asemenea, au fost acceptate la plată lucrări neexecutate în cantităţile înscrise în situaţiile de lucrări, şi dotări reprezentând obiecte sanitare, nemontate de agentul economic antreprenor. La obiectivul „Execuţie mansardă la clădirea vestiarelor bazei sportive” au fost decontate lucrări de construcţii-montaj deşi acestea au fost executate şi decontate anterior în cadrul contractului „Dezvoltarea infrastructurii sportive a comunei Mălaia”.

Prejudicii imense

Referitor la prejudiciile constatate cu ocazia misiunii de audit financiar, respectiv: • 10 mii lei reprezentând plăţi efectuate cu încălcarea prevederilor legale la obiectivul de investiţii „Extindere alimentare cu apă sat Ciunget, Comuna Malaia, prin captare izvor Gruiu Negru”; • 13 mii lei reprezentând plăţi efectuate cu încălcarea prevederilor legale pentru lucrările de reparaţii efectuate la Şcoala Gimnazială Ciunget; • 99 mii lei, reprezentând plăţi efectuate cu încălcarea prevederilor legale la obiectivul de investiţii „Dezvoltarea infrastructurii sportive a Comunei Mălaia”; • 11 mii lei reprezentând plăţi efectuate cu încălcarea prevederilor legale la obiectivul de investiţii „Execuţie mansarde la clădirea vestiarelor bazei sportive” s-a dispus extinderea verificărilor, determinarea întregii întinderi a acestora, stabilirea persoanelor răspunzătoare şi luarea măsurilor de recuperare a acestor în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Ca urmare a deficienţelor grave şi prejudiciilor importante constatate cu ocazia auditului financiar efectuat la UATC Mălaia în conformitate cu Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea activităţilor specifice Curţii de Conturi, precum şi valorificarea actelor rezultate din aceste activităţi, printr-o hotărâre a Plenului Curţii de Conturi a României a fost aprobată sesizarea organelor competente pentru aspectele de natură penală identificate în Primăria Mălaia.

Primarul Ţolea: „Am recuperat anumite sume, cu alţii probabil vom ajunge în instanţă!”

Actualul primar al localităţii, liberalul Gabriel Ţolea susţine că Primăria Mălaia a recuperat anumite sume de la societăţile care au executat lucrările incluse în raportul Camerei de Conturi Vâlcea. Ţolea susţine că este posibil să se ajungă însă şi în instanţă cu o anumită firmă: „De la anumite societăţi care au efectuat lucrări am recuperat banii. În cazul lucrărilor de la Stadion, Primăria Mălaia se va îndrepta împotriva firmei. La investiţiile incluse în raportul Curţii de Conturi au lucrat firme diferite…Sumele mai mici le-am recuperat de la firme, dar în cazul sumei mai mari vom ajunge probabil în instanţă cu societatea respectivă. Este vorba de firma unde prejudiciul se ridică la 99 mii lei. Situaţia stă în felul următor – s-au făcut lucrările, dar s-au făcu alte lucrări decât cele prevăzute în proiect. Este o situaţie de genul trebuia pusă o faianţă de o anumită culoare şi a fost pusă faianţă de o altă culoare… Lucrările s-au făcut, dar nu s-au făcut note de comandă – renunţare, nu s-a respectat legislaţia… Eu nu sunt implicat cu abosolut nimic în această treabă, dar nici nu vreau să fiu rău, nici bun, vreau doar să fiu corect!…Cu doar câteva zile în urmă am făcut adresă către firma care are datorii mai mari, să vedem ce se va întâmpla mai departe! Probabil, vom ajunge în instanţă!”, a declarat primarul Gabriel Ţolea. (Nicoleta CHERA)

Dezvaluiri, Flash centru

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: