Breaking News

Breaking News!

Liberalul Bîzîc – DECLARAŢIE BOMBĂ despre viitorii PARLAMENTARI vâlceni

Oct 03, 2016

„Vreau să unesc toate forţele politice ale judeţului, să facem front comun pentru Vâlcea şi vâlceni”, a declarat într-un interviu acordat publicaţiei noastre – Ion Bîzîc, posibil candidat din partea PNL Vâlcea pentru Camera Deputaţilor. Fostul edil din Băbeni poate fi considerat revelaţia din PNL, dacă ţinem cont de procentele obţinute în sondajul de opinie comandat recent de liberali pentru desemnarea candidaţilor la alegerile parlamentare din acest an. La notorietate şi încredere, Ion Bîzîc se situează imediat după co-preşedinţii PNL Vâlcea –Cristian Buican şi Romulus Bulacu, reuşind să îi surclaseze pe colegii săi – consilieri locali sau judeţeni, primari, dar şi actuali parlamentari.

 

- Domnule Ion Bîzîc, potrivit rezultatelor din sondajul de opinie comandat de PNL Vâlcea pentru desemnarea candidaţilor la alegerile parlamentare din acest an vă situaţi pe un loc onorant şi la notorietate, dar şi la încredere. Primele două poziţii sunt ocupate de co-preşedinţii Cristian Buican şi Romulus Bulacu, iar pe poziţia a treia vă situaţi dumneavoastră. Ce reprezintă votul de încredere acordat de vâlcenii care au fost chestionaţi şi care vă poate propulsa pe lista PNL Vâlcea pentru Camera Deputaţilor?

 

- Este un moment de bucurie pentru că îmi dau seama că, după 7 ani de zile în care am fost secretarul general al partidului – filiala Vâlcea am reuşit să cunosc, dar şi să mă cunoască foarte mulţi oameni din localităţile judeţului. Votul acesta înseamnă că am făcut treabă în aceşti ani, am fost privit cu ochi buni, am putut să mă fac cunoscut şi oamenii au acordat un vot de încredere pentru mine. Consider că a contat foarte mult şi faptul că timp de 4 ani de zile am fost primar al oraşului Băbeni şi m-au făcut cunoscut şi datorită acestei funcţii. Şi în calitate de primar am desfăşurat numeroase acţiuni politice, administrative, culturale şi sportive. Oamenii m-au văzut poate şi de la echipa de fotbal cu care am mers prin toate localităţile, dar şi de la ansamblul folcloric alături de care am fost prezent la diverse evenimente culturale. Trebuie să recunosc faptul că un merit important îl are şi mass-media vâlceană care m-a invitat la diverse emisiuni TV, iar jurnaliştii din presa scrisă au vorbit despre realizările mele de la Băbeni.

- De ce ar fi nevoie de un fost edil în Parlamentul României?

- Fiind un mandat primar şi alte două mandate viceprimar mi-am dat seama de foarte multe lucruri care nu sunt în concordanţă cu realitatea. Mă refer aici la Legea 215 care merită modificată. Sunt foarte multe lacune în ceea ce priveşte organizarea şi dezvoltarea administraţiei publice locale. Cred că aici trebuie lucrat mult mai mult ca până acum. Consider că trebuie modificat statutul primarului. La ora actuală un primar cu 5 mandate, dacă la viitoarele alegeri nu mai este ales de oameni nici măcar în şomaj nu poate să meargă. Aş vrea să amintesc şi despre salarizarea din administraţie. Nu putem avea o administraţie performantă, dacă nivelul salariilor este scăzut. Din acest motiv, nu se va reuşi angajarea unor specialişti în administraţie la compartimentele juridic, achiziţii sau urbanism. Sunt compartimente-cheie în administraţie de care un primar are nevoie… Din cauza salarizării nu avem performanţele unei administraţii ridicate. Primarul trebuie să ştie de toate, dar să nu uităm că  o singură persoană nu poate să ştie chiar tot. Este nevoie de un aparat competitiv, iar acest lucru nu poate fi realizat decât printr-o retribuţie normală şi corectă şi cred că se poate realiza acest lucru. Dacă voi avea şansa să ajung în Parlamentul României m-ar interesa foarte mult ca prin aportul meu să unesc toate forţele politice ale judeţului să lucreze în comun pentru ridicarea nivelului de dezvoltare al Vâlcii.

- Mă faceţi să zâmbesc. Chiar credeţi că viitorii parlamentari vâlceni vor avea capacitatea să treacă peste orgoliile politice, răfuielile personale, să-şi dea mâna şi să facă front comun pentru judeţ?

 

- Eu chiar cred în ideea mea pentru că am mai discutat-o cu ani în urmă. Aş lupta pentru acest lucru, pentru că toţi suntem vâlceni. Toţi trăim aici şi vedem cu ochii noştri că judeţul nu merge bine. Prin aportul fiecăruia, de la orice partid politic, se poate aduce ceva constructiv în acest judeţ. Vâlcea are de toate de la agricultură până la turism şi este păcat să nu performăm şi noi măcar în unul dintre sectoare. Prin contribuţia noastră profesională, sufletească şi efortul nostru conjugat cred că vom putea ajuta la dezvoltarea judeţului.

 

- PNL Vâlcea a decis desemnarea candidaţilor la parlamentare în urma unei competiţii interne. Nu puteţi nega faptul că a fost o competiţie tensionată… Este PNL-ul mai puternic sau mult mai slăbit? Cum ies liberalii din această confruntare?

- Mizez pe înţelepciunea tuturor colegilor mei. Sper că, după terminarea acestei competiţii interne să ne dăm mâna, să fim uniţi şi să câştigăm alegerile pentru că dincolo de toate mai presus este partidul, respectarea principiilor partidului şi nu interese sau realizări personale. Este adevărat că această competiţie a creat anumite disensiuni între noi, dar cred că în urma acestei competiţii partidul va ieşi întărit. (A consemnat Nicoleta CHERA)

Flash centru, Interviul Saptamanii

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: