Breaking News

Breaking News!

Investiţii record la Lungeşti

Iun 06, 2017

Lungeşti – o comună în care se trăieşte ca la oraş. O localitate model pentru altele din judeţ şi chiar din ţară. Tiberiu Costea, un primar cu experienţă, care a reuşit să atragă sume record din fonduri europene şi care şi-a propus ca investiţiile numeroase derulate să vizeze dezvoltarea continuă a întregii localităţi. Colectivul Primăriei Lungeşti – o mână de oameni de încredere care a înţeles că numai munca în echipă poate aduce rezultate. Localitatea s-a transformat într-un adevărat şantier. Investiţii de anvergură la care se lucrează intens.  

Sistemele de alimentare cu apă şi canalizare, la un pas de finalizare

Tiberiu Costea, primarul localităţii Lungeşti, estimează că în aproximativ o lună de zile lucrările la sistemul de alimentare cu apă şi canalizare vor fi finalizate. În paralel, se lucrează şi la revenirea la starea iniţială a drumurilor: „Lucrăm la finalizarea sistemului de alimentare cu apă şi a sistemului de canalizare. Alimentarea cu apă sperăm să fie gata în aproximativ două săptămâni – cele două sisteme de fapt, pentru că sunt două sisteme care în total fac aproximativ 47,5 km de conductă – 5 puţuri forate – un sistem cu două puţuri forate, iar celalalt cu trei puţuri forate şi staţiile de clorinare… La sistemul de canalizare se lucrează la montarea staţiilor de pompare. Mai avem două subtraversări de făcut şi de montat încă o staţie de pompare. De asemenea, se execută lucrări care vizează revenirea la starea iniţială a drumurilor, pentru că au mai fost porţiuni la care s-a intervenit pe partea carosabilă. S-a trecut la reasfaltare, acolo unde a fost cazul. Staţia de epurare este finalizată, gata de funcţionare. În aproximativ o lună de zile, sperăm ca lucrările de alimentare cu apă şi canalizare să fie finalizate”, a declarat primarul Tiberiu Costea.

Asfaltări de drumuri şi lucrări la şcoli

Se lucrează la zidul de sprijin de la Mănăstirea Mamu şi se toarnă stratul doi de asfalt pe drumurile de interes local. De asemenea, s-au finalizat lucrările la Şcoala „Liviu Ionete” din satul Fumureni şi se execută lucrări pe DC 54, o investiţie absolut necesară pentru locuitorii din zonă: „Am finalizat lucrările la podul din punctul «Dealul Banului». Se lucrează la zidul de sprijin de apărare de mal de la Mănăstirea Mamu – monument clasificat A, ctitoria lui Constantin Brâncoveanu. Mai sunt două segmente de câte 10 metri şi vom finaliza cele 10 segmente a câte 10 metri… Lucrăm la stratul doi de asfalt pe drumurile de interes local. De asemenea, s-au finalizat lucrările la Şcoala «Liviu Ionete» din satul Fumureni… Avem lucrări în derulare la asfaltarea DC 54, continuarea lui şi s-a ajuns până la limita cu localitatea Mădulari. Suntem la faza de pietruire cu piatră spartă. S-au creionat şanţurile din pământ şi urmează a fi betonate. Se lucrează la podul casetat de la intrarea înspre zona de Mădulari, prima parte a drumului”, a mai subliniat alesul din Lungeşti.

Reabilitarea celor două Cămine Culturale intră în line dreaptă  

Potrivit declaraţiilor primarului Tiberiu Costea în scurt timp vor demara lucrările privind reabilitarea celor două Cămine Culturale din localitate. „S-au finalizat procedurile de achiziţie pe tehnic şi pe financiar… Urmează să trimitem finalizarea achiziţiei către fiecare participant la licitaţie. Am şi făcut un dosar pentru cerere de avans, scrisoare de garanţie prin Fondul de Garantare să avem fondurile minime necesare pentru începerea lucrărilor…”, a mai spus primarul Costea. Recent, a fost amenajat Centrul localităţii şi se execută lucrări la o hală pentru depozitarea materialelor: „Am amenajat centrul localităţii prin vopsirea trotuarelor şi am semănat gazon pe lateralele trotuarelor. Construim în prezent o hală de 18 metri pe 9,5 metri pentru a avea posibilitatea depozitării materialelor existente în cele două Cămine Culturale, pentru că aşa cum vă spuneam vor începe lucrările şi nu avem unde să le depozităm. Această hală va fi, de fapt, pe perioada de iarnă locul unde microbuzele şcolare, maşina de pompieri, dar şi celelalte scule şi unele pe care le folosim pentru intervenţii şi întreţinerea terenurilor să fie în siguranţă, într-o zonă unde să fie protejate…”, a menţionat primarul.

Grădiniţă cu program prelungit şi sală de sport

Grădiniţa cu program prelungit – un alt proiect de suflet al primarului Tiberiu Costea prinde contur: „Urmează să începem procedurile pentru achiziţia la Grădiniţa cu program prelungit pentru că este un proiect aflat în evaluare. Este o grădiniţă care va avea şi spaţiu pentru servirea mesei, spaţiu pentru dormit, un cabinet medical şi centrală termică. Este o clădire destul de mare…”, a declarat alesul. În perioada imediat următoare vor demara lucrările şi la sala de sport:   „La jumătatea acestei luni, sau chiar spre sfârşitul lunii se va definitiva şi procedura de achiziţii pentru sala de sport care este prin Compania Naţională de Investiţii…”, a precizat Tiberiu Costea. Alesul din Lungeşti se declară optimist în ceea ce priveşte şansele ca primăria să obţină finanţarea unor noi investiţii: „Avem şi în prezent mai multe proiecte depuse, sperăm să fim chemaţi să semnăm contractele pentru derularea respectivelor proiecte – pe PNDL 2, pe ordonanţa care a fost dată anul trecut în decembrie. Am depus documentaţiile. Avem un număr total de şase proiecte, din care sperăm să obţinem finanţare pentru cât mai multe…”, a concluzionat primarul Tiberiu Costea. (Cristian BERENDEŢ)

Flash centru, Primari in vizor

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: