Breaking News

Breaking News!

Investiţii de anvergură la Păuşeşti – Măglaşi

Mai 16, 2017

Localitatea unde se trăieşte ca la oraş. În comuna vâlceană Păuşeşti – Măglaşi urmează să demareze noi investiţii de anvergură. În perioada imediat următoare, vor începe lucrările privind amenajarea trotuarelor, reabilitarea Căminului Cultural din Centru, iar în satul Pietrari se va construi un pod. Obţinerea finanţării pentru proiectele depuse pe OG 28 şi AFIR ar putea schimba radical aspectul localităţii, dar şi nivelul de trai al cetăţenilor. Potrivit afirmaţiilor primarului Alexandru Dediu au fost depuse proiecte care vizează extinderea reţelei de apă, reabilitarea interioară a dispensarului medical, reabilitarea interioară şi exterioară a Şcolii din Valea Cheii şi construirea de grupuri sanitare în interiorul şcolii, reabilitarea a cinci punţi pietonale peste Pârul Olăneşti şi Cheia şi modernizarea a 6 km de drumuri.

 

Trotuare cu pavele şi spaţii verzi

Un obiectiv aflat pe lista de priorităţi din acest an a primarului Alexandru Dediu îl reprezintă construirea de trotuare. Potrivit afirmaţiilor alesului, lucrarea urmează să se deruleze pe perioadă de 3 ani. În zonele unde nu este posibilă amenajarea de trotuare cu pavele se vor crea spaţii cu verdeaţă: „Avem licitată lucrarea pentru construire trotuare în localitatea Păuşeşti-Măglaşi, începând de la hotarul cu comuna Vlădeşti până la hotarul cu oraşul Băile Olăneşti. Lucrarea se derulează pe o perioadă de 3 ani. În funcţie de cum vom avea spaţiu pe partea stângă şi dreaptă a Drumului Naţional vor fi trotuare cu pavele, iar pe zonele unde nu avem acces să construim trotuare vom crea un spaţiu cu verdeaţă”, a punctat primarul Alexandru Dediu.

Pod în satul Pietrari

Primarul localităţii Păuşeşti – Măglaşi a mai precizat că în satul Pietrari urmează să fie construit un pod, investiţia urmând a fi finalizată în maxim 6 luni de zile: „Avem pe situaţii de urgenţă în licitaţie un pod în satul Pietrari, mai precis în zona unde în anul 2014 pârâul Olăneşti a luat cele trei case. Atunci, a fost afectat şi acel podeţ care face legătura din Drumul Naţional cu satul Pietrari şi satele de pe partea dreaptă a comunei Vlădeşti. Aşteptăm să vedem cineva va fi câştigătorul licitaţiei, urmând ca în maxim 6 luni de zile acest pod să fie realizat”, a declarat alesul.

Reabilitarea Căminului Cultural din Centru intră în linie dreaptă

În scurt timp, vor demara lucrările şi la Căminul Cultural din Centrul localităţii Păuşeşti – Măglaşi. Clădirea va fi reabilitată în totalitate, sala de filme urmând a fi dotată cu instalaţii pentru filme 3 D, iar sala de nunţi cu o capacitate de 400 de locuri va fi dotată cu mobilier nou: „De asemenea, pe Compania Naţională de Investiţii tot în licitaţie – fază finală, avem reabilitarea Căminului Cultural din Centru. Clădirea va fi reabilitată în totalitate. Va fi schimbat acoperişul, tocăria, tencuieli exterioare şi interioare. Va fi dotată sala de filme care are 300 de locuri cu instalaţii pentru filme 3 D. Sala de nunţi care are o capacitate de 400 de locuri va fi reabilitată, de asemenea, în totalitate, şi va fi dotată cu mobilier – mese şi scaune pentru activităţi ale cetăţenilor din localitate.”, a mai subliniat primarul din Păuşeşti – Măglaşi.

În aşteptarea finanţării proiectelor pe OG 28

Potrivit afirmaţiilor primarului Alexandru Dediu pe OG 28, Primăria Păuşeşti – Măglaşi a depus şase proiecte la Ministerul Dezvoltării: „Aşteptăm să vedem ce proiecte depuse pe Ordonanţa 28 vor fi aprobate. Am depus pentru extinderea reţelei de apă – mai avem în jur de 3 km şi finalizam investiţia. Dacă obţinem finanţarea acestei lucrări, toate gospodăriile din localitate vor fi alimentate cu apă. Un alt proiect vizează reabilitarea interioară a dispensarului medical. Un altul se  referă la reabilitarea interioară şi exterioară a Şcolii din Valea Cheii şi construirea de grupuri sanitare în interiorul şcolii, întrucât la ora actuală sunt în curte. Un alt proiect prevedere reabilitarea a cinci punţi pietonale peste Pârul Olăneşti şi Cheia şi în jur de 6 km de modernizare drumuri”, a mai spus primarul. De asemenea, pe măsura 7.2 la AFIR Primăria localităţii Păuşeşti – Măglaşi a depus un proiect privind reabilitarea unor drumuri pe o suprafaţă de 6 kilometri. Primarul Alexandru Dediu se declară optimist în ceea ce priveşte obţinerea finanţării proiectelor pe OG 28 şi AFIR, susţinând că investiţiile sunt absolut necesare în localitate. (Cristian BERENDEŢ)

Flash centru, Primari in vizor

Despre autor

Informatie in curs de actualizare
Etichete: